12.04.2017  |  Lager & distribution

Amazon satser på brændselscelledrevne køretøjer

Hos Amazon har man netop indgået et samarbejde med firmaet Plug Power. Sammen skal de to virksomheder bl.a. udvikle elektriske gaffeltrucks, der skal køre på brændselsceller.

I sidste uge indgik Amazon en aftale med brændselscelle-innovatoren Plug Power. Planen er at skabe en ny generation af elektriske gaffeltrucks og andet udstyr, der både skal være brintdrevet og nuludledende, til deres varecentre.

Selvom man hos Amazon er klar over, at udviklingen af køretøjer i varehuse ikke er det område, som bilindustrien har størst fokus på, håber virksomheden alligevel på at kunne gøre en forskel for fremtidens elektriske brændselscellebiler.

Læs også: Amazon samarbejde med DHL i amerikansk hub

Brændselscelelle-køretøjer skaber fremdrift på el ligesom de velkendte elbiler. Begge typer udsender ingen luftforurenende stoffer.

Den væsentlige forskel er, at brændselscellerne genererer elektricitet på farten via en kemisk reaktion, hvor batteridrevne elbiler kører på lagret elektricitet – og opererer man i stedet med brændselsceller, kan det give store besparelser på bundlinjen.

Med en batteridrevet gaffeltruck vil man også opleve en lang opladningstid, hvor de nye brændselscelledrevne gaffeltrucks kan lades op på få minutter.

Aktier i Plug Power
Ifølge Plug Power selv, vil Amazons nylige aftale med Plug Power give virksomheden mulighed for at erhverve mere end 270 millioner fælles aktier i Plug Power, mod at Amazon investerer 4,2 milliarder kroner i virksomhedens varer og tjenesteydelser.

I forbindelse med det nye samarbejde udtaler Andy Marsh, der er CEO hos Plug Power:

"Denne aftale er en god mulighed for Plug Power til at skabe yderligere innovation og vækst, samtidig med at vi kan være med til at støtte det arbejde, Amazon udfører i forbindelse med kundeordrer".

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere