11.09.2018  |  Branchenyt

Amazon rammer en billion dollars og nærmer sig Apple

Amazons aktieværdi har nu oversteget en billion dollars, og hvis væksten fortsætter, bliver onlinegiganten snart mere værd end Apple.

Det var ikke længe, at Apple kunne kalde sig det eneste firma, der har opnået en aktieværdi på en billion dollars (6,4 billioner kroner). Efter at iPhone-skaberne krydsede grænsen d. 2. august, var det tirsdag Amazons tur til at gå forbi det runde tal, oplyser Reuters.

Læs også: Amazon møder kritik for løn- og arbejdsforhold

Det var den seneste kulmination på et år, hvor Amazon har mere end fordoblet sin markedspris. Apples iPhone og andre produkter er fortsat populære, men alligevel kan de ikke følge med Amazons vilde vækst. Hvis Amazon fortsætter i samme tempo, så burde det kun være et spørgsmål om hvornår, at Amazons markedspris overhaler Apples.

“Det siger meget om Amazon og deres stadig stigende dominans i detailhandlen såvel som i web-services. De har en lille andel af detailmarkedet, så der er stadig meget tilbage at erobre”, siger Peter Tuz, præsident for Chase Investment Counsel i Charlottesville, Virginia.

Cloud er kronjuvel
Udover de brancher som Peter Tuz nævner, så tilbyder Amazon også streaming-services til deres kunder, har købt supermarkedskæden Whole Foods, ligesom at deres cloud til firmaer er blevet en af deres vigtigste indtægtskilder.

”Amazon er en smule mere dynamisk end Apple. Amazons cloud er en ekstra vækst-skaber, som Apple ikke har”, siger Daniel Morgan, portfolio manager hos Synovus Trust, der beskriver clouden som 'Amazons kronjuvel'.

Læs også: Amazon bryger love om arbejdsforhold på fabrik i Kina

Mens Apple gik ind på aktiemarkedet i 1980 og var næsten 38 år om at krydse billion-mærket, så blev Amazon først grundlagt i Jeff Bezos’ garage i 1994 og kom ikke på aktiemarkedet før d. 15. maj 1997. 21 år senere er de altså nu også en billion dollar værd.

 -JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere