08.02.2018  |  Branchenyt

Amazon overhaler Microsoft i markedsværdi

For første gang nogensinde har Amazons markedsværdi overgået Microsofts, hvilket gør onlinegiganten til USA's tredjestørste virksomhed, kun overgået af Apple og Google.

Med en markedsværdi på 685 mia. dollars (4,13 billioner kr.) har e-handelsmastodonten Amazon netop passeret selveste Microsoft på listen over USA's største virksomheder målt på prisen på selskabernes samlede aktiekapitaler, skriver CNN Money.

Topchef og stifter Jeff Bezos – selv verdens rigeste mand siden oktober sidste år – og hans selskab har i den grad vind i sejlene (igen) i år, med en aktie, der er steget med 21 procent siden 1. januar. Dermed indtager Amazon nu tredjepladsen over USA's mest værdifulde koncerner, kun overgået af Apple og Googles moderselskab Alphabet.

Læs også: DSV opjusterer 2017-forventningerne efter vækst i kvartalsregnskabet

Microsoftaktien er også steget i år, men med en øjeblikkelig samlet værdi på $684 mia. må Bill Gates – som Bezos overhalede på Forbes’ liste i oktober – altså se sit selskab blive skubbet ned på 4. pladsen. I toppen af virksomhedsindekset ligger Apple med en market cap på omkring $815 mia. (4,9 bio. kr.) og Alphabet på $750 mia. (4,5 bio. kr.).

Det er blandt andet perspektiverne i opkøbet af Whole Foods og udsigten til et nyt hovedkvarter nr. 2, som formentlig kommer til at ligge i det østlige USA, der har fået Amazons værdi til at vokse den seneste tid. Ifølge CNN er alle de fire nævnte virksomheder gode bud på en kandidat til som den første at nå den magiske grænse på en billion dollars, som intet amerikansk selskab endnu har krydset.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere