13.04.2018  |  IT

Amazons megasky kommer til Danmark

Med etableringen af en dansk afdeling af Amazon Web Services, der skal levere dansksproget support til selskabets cloud-løsninger, har Amazon-koncernen taget sit første skridt ind i Danmark.

Placeringen er et meget godt billede på, at det ikke er hvilken som helst virksomhed, der er flyttet ind på øverste etage i Codan-bygningen på Vesterbro i København. De højtliggende lokaler kommer fremover – meget passende – til at huse et selskab, der opererer netop i de højere luftlag, om end digitalt.

Læs også: Amazon Web Services åbner datacentre i Sverige

Det er således Amazons cloud computing-datterselskab Amazon Web Services (AWS), der nu kommer til Danmark, skriver Børsen. Selskabet, der med en markedsværdi på 160 mia. dollars (små 1.000 mia. kr.) er verdens største af sin slags, skal fremover servicere sine danske kunder på dansk, efter at man gennem nogle år har betjent dem fra Stockholm.

Blandt AWS’ kunder er energiselskabet Ørsted, og derudover omfatter kundebasen også en stribe danske startups, der kan udnytte mulighederne for at skalere deres cloud-løsning op og ned og dermed begrænse IT-udgifterne uden at det går ud over kerneproduktet.

Vil gerne vokse i Danmark
Topchef for AWS i Danmark bliver hollænderen Guido Bartels, og selvom han ifølge Børsen ikke vil sætte tal på mængden af medarbejdere, den forventede omsætning eller hvor mange nye kunder, der skal ombord, så peger han på, at kontoret blot er "første skridt for Amazon" ind i Danmark. 

At e-handelsmastodonten nu har rettet kikkerten mod Danmark skyldes ikke så meget størrelsen (eller manglen på samme) af det danske marked, men mere den virksomhedskultur, der findes her.

"Danmark er måske et lille land med en forholdsvis lille befolkning, men I er store på innovation. Virksomheder vokser sig simpelthen større langt hurtigere her. Her er en stor villighed til at eksperimentere sig frem, og vi oplever, at meget forskellige brancher gerne vil vokse med os som partner", siger Guido Bartels til Børsen.

Læs også: Tekstilvirksomhed klæder sig på til vækst med cloud it

Den besked vækker glæde hos udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), der ser AWS’ indtog som et skulderklap til Danmarks status på IT-verdensscenen.

”Amazon er en af verdens største teknologivirksomheder, og Danmark udgør et voksende marked for deres cloud-tjenester. Deres udmelding bekræfter Danmarks position som en digital frontløber og et attraktivt sted at investere," siger han i en kommentar.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere