29.07.2016  |  Lager & distribution

Amazon på vej mod udvidet dronetest i Storbritannien

I samarbejde med den britiske regering vil Amazon i den nærmeste fremtid udvide sine testforløb med droner i Storbritannien. Håbet er, at de amerikanske myndigheder vil følge trop og slække på lovgivningen.

USA’s store e-handelsaktør Amazon er langt fremme med test af droner til leveringstjenesten Amazon Prime, der i udvalgte områder på sigt lover at kunne få en pakke frem til kunden på maks. en halv time efter bestilling online.

Læs også: Amazon tester droner i Holland

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

På hjemmemarkedet har giganten imidlertid en udfordring i form af de amerikanske flyvemyndigheder Federal Aviation Administration (FAA), der indtil videre ikke har givet Amazon lov til at udvide sine testforløb i det omfang, man har ønsket.

Derfor har Amazon nu indgået en aftale med de tilsvarende myndigheder i Storbritannien, Civil Aviation Authority (CAA), der vil åbne op for en stribe forsøg – eksempelvis test, hvor dronen forlader operatørens synsfelt (line of sight) – som FAA ikke har godkendt, skriver New York Times.

De udvidede testforløb vil hjælpe Amazon og de relevante myndigheder med at ”forstå, hvordan droner kan blive anvendt sikkert og pålideligt i logistikindustrien. De vil også hjælpe med at identificere hvilke operative regler og sikkerhedsreguleringer, der er påkrævede for at understøtte droneindustrien”, skriver Amazon i en pressemeddelelse.

Udover test, hvor dronen forlader operatørens synsfelt (disse test skal finde sted i land- eller forstadsområder), giver aftalen med CAA også Amazon tilladelse til at teste sensorer, der lader dronerne opdage og undvige objekter på deres vej (sense and avoid), og flyvninger, hvor en operatør styrer flere højt automatiserede droner.

På den baggrund – og specielt, hvis testforløbene bliver en succes – håber Amazon og andre aktører i branchen på, at man kan få skubbet til FAA og slækket den amerikanske lovgivning på området. I USA er det først og fremmest sikkerhedshensyn, der hidtil har holdt myndighederne tilbage, men ifølge NY Times vil Amazon fortsætte med både droneinvesteringer og pres på FAA.

Læs også: USA får ny dronelovgivning

Analytikere på området forudser, at de udvidede dronetest nok skal blive godkendt i USA på tidspunkt, men at det ikke inden for de næste par år.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere