23.01.2020  |  Branchenyt

Amazon investerer i flere eldrevne køretøjer

For at gøre pakkeleveringen mere klimavenlig og for at leve op til målene i Paris-aftalen skruer Amazon på verdensplan op for investeringerne i eldrevne varevogne. Både i Tyskland og Indien er der elektriske biler på vej i stort tal.

Fremover bliver pakkeleveringen i Tyskland en smule mere klimavenlig. Amazon har nemlig bestilt 40 StreetScooter Work Box eldrevne varevogne, som vil blive indsat hos virksomhedens distributionscenter i München-Daglfing.

Læs også: Amazon tester leveringsrobot i det sydlige Californien

For at fuldende bestillingen har DHL-ejede StreetScooter også installeret 60 opladerstationer hos Amazon.

”Vi er meget begejstrede for, at Amazon valgte at bede StreetScooter om hjælp til en klimavenlig leveringsløsning og vores ekspertise inden for oplader-infrastruktur”, siger Jörg Sommer, administrerende direktør hos StreetScooter.

”Amazon er meget engageret i at kunne leve op til målene i Parisaftalen ti år før tid – i 2040 i stedet for 2050 – så vi samarbejder med et antal forskellige partnere om at udvikle nye teknologier og at hjælpe med at promovere en CO2-neutral økonomi”, forklarer Adam Elman, Senior Lead Sustainability, Amazon Europe, og fortsætter:

”Vi ser frem til at samarbejde med StreetScooter og til at gøre brug af deres ekspertise for at tilføje flere eldrevne køretøjer og opladerstationer til vores netværk, og for at kunne opnå CO2-neutrale leveringsmetoder”.

StreetScooters ”Made in Germany” eldrevne varevogne har ikke alene vist sig at være i stand til at kunne håndtere de tunge krav til last mile delivery, men scorer også høje point, når det kommer til økonomi og ROI.

Ifølge Jörg Sommer præsterer StreetScooter markant bedre end konventionelle forbrændingsmotorkøretøjer, når det kommer til de samlede ejerudgifter målt på få år. 

Indien med på elvognen
Også Amazon India planlægger at udvide med eldrevne varevogne og regner med at have 10.000 elvarevogne på gaden i 2025, skriver bl.a. Economic Times India.

Allerede i 2020 vil eldrevne varevogne dække leveringen i over 20 indiske byer og dermed sikre, at pakkelevering foregår sikkert og klimavenligt.

Læs også: DHL og StreetScooter annoncerer samarbejde om nyt elektrisk leveringskøretøj

Udrulningen af de mange elektriske køretøjer er en del af Amazons klimaløfte, der bl.a. omfatter, at man vil have 100.000 elbiler i drift i 2030.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere