18.02.2019  |  Branchenyt

Amazon investerer stort i elbiler

Elbilfabrikanten Rivian har rejst 700 mio. dollars (ca. 4,6 mia. kr.) i investeringer med kun to køretøjer i porteføljen. E-handelsgiganten Amazon førte an i investeringsrunden.

Amazon står i spidsen for en stor investeringsrunde, der tilfører virksomheden Rivian omkring 700 mio. dollars (ca. 4,6 mia. kr.).

Læs også: DHL udvider sin amerikanske bilpark med nye CO2-venlige køretøjer

Rivian udvikler elektriske køretøjer, teknologi og services og offentliggjorde på LA Auto Show i november sine to nye - og eneste - fuldt elektriske køretøjer: R1T-pickup og R1S SUV.

”Investeringen er en vigtig milepæl for Rivian og omstillingen til bæredygtig mobilitet. Udover at kombinere ydeevne, kapacitet og effektivitet uden at gå på kompromis, så arbejder vi også på at skabe innovation over hele kundeoplevelsen”, siger grundlægger og CEO i Rivian, RJ Scaringe, og fortsætter:

”At levere på disse visioner kræver de rigtige partnere, og vi er begejstrede over at have Amazon med os på rejsen mod at skabe produkter, teknologi og oplevelser, der nytænker, hvad der er muligt”, siger han.

Køretøjer har rækkevidde på 650 km
Rivians to nye køretøjer har ifølge producenten selv en rækkevidde på over 650 km og anvender virksomhedens fleksible skateboard-platform. De vil blive fremstillet på et anlæg i Normal i Illinois, og de første forventes at stå klar til kunderne i slutningen af 2020.

“Vi er blevet inspireret af Rivians vision for fremtidens elektriske transport. RJ har bygget en imponerende organisation med en produktportfolie og teknologi, der matcher visionerne. Vi er begejstrede over at investere i en så innovativ virksomhed”, siger CEO for Amazon Worldwide Consumer, Jeff Wilke.

Læs også: Amazon vil hjælpe logistikiværksættere - så længe de leverer for Amazon

På trods af investeringen vil Rivian også fremover fungere som et selvstændigt selskab. Yderligere detaljer omkring aktieinvesteringen er på nuværende tidspunkt ikke blevet offentliggjort.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere