14.03.2022  |  SCM 4.0

AI-virksomhed vil effektivisere 10% af distributionscentre på få år

En kapitalindsprøjtning fra en række danske investorer skal ruste den danske virksomhed Sentispec til at effektivisere 10 procent af verdens distributionscentre inden for få år.

Hastigt voksende nethandel og stigende krav om hurtig levering giver et hidtil uset pres på erhvervslivets forsyningskæder. Virksomheder med store varelagre og logistiknetværk er mere udfordrede end nogensinde. Men løsningen kan findes hos AI-virksomheden Sentispec, som netop har modtaget en investering på 6 millioner kroner fra blandt andet venturefonden Founderment, som Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen er medejer af.

”Der er endnu ingen, som rigtigt har fundet ud af at implementere kunstig intelligens i logistikbranchens kerneoperationer. Branchen bruger stadig håndscannere og kører rundt med halvtomme containere. Vores teknologi kan effektivisere hele processen og spare virksomhederne for enorme mængder penge og CO2”, siger Andreas Claudi, stifter og adm. direktør hos Sentispec.

Sentispecs teknologi gør det muligt at identificere og forstå objekter på billeder og i videoer. Eksempelvis kan teknologien scanne et enkelt billede fra en container og regne ud, hvor meget plads, der er til overs, og som potentielt kan sælges videre. Virksomhedens løsning er allerede implementeret hos store globale spillere inden for shipping og logistik, der omsætter for flere milliarder kroner årligt.

Læs også: RELEX rejser 500 millioner euro og udvider sit tekniske team

”Der er cirka 180.000 store distributionscentre i verden, og vores mål er at servicere ti procent af dem. Samtidig sigter vi efter at servicere 3-5 procent af verdens årlige fragtvolumen i løbet af en overskuelig fremtid”, siger den 45-årige stifter af Sentispec, Andreas Claudi.

Danske investorer får øjnene op for potentialet

Sentispecs store armbevægelser er ikke gået danske investorers næse forbi. Nu har venturefonden Founderment, som er ejet af blandt andre Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen, samt en række angel-investorer fået øjnene op for Sentispec og investeret seks millioner kroner i foretagendet.

”Alt, der skaber en mere effektiv logistikhåndtering fra producent helt ud til den enkelte forbruger, rummer et enormt globalt potentiale. Når Sentispec så også rummer en stærkt CO2-reducerende dimension, bliver vi blot ekstra begejstrede for casen”, siger Anders Boelskifte Mogensen, der er direktør i Founderment og tilføjer:

”Logistikbranchen skal digitaliseres yderligere, hvis den skal følge med udviklingen, og vi ser Sentispec som en vigtig komponent i branchens nødvendige digitaliseringsproces”.

Foruden Founderment består Sentispecs investorkreds af prominente personligheder som Morten Ditmer, stifter af teknologivirksomheden Ditmer A/S, og Troels Riisbrich Underlien, medejer af e-handelsvirksomheden Vertica A/S.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere