08.08.2019  |  Branchenyt

Aarhus Havn fortsætter godsvæksten i første halvår 2019

Håndteringen af gods på Aarhus Havn fortsatte med at stige i første halvår af 2019, hvor containeromsætningen steg med 56.000 ton, mens omsætningen på foder alene steg med 163.000 ton sammenlignet med samme periode sidste år.

I første halvår af 2019 blev der ifølge brancheorganisationen Danske Havne håndteret cirka 4.430.000 ton gods på Aarhus Havn.

Læs også: Aarhus Havn arbejder for at etablere landstrømsanlæg

Det er en stigning på omkring 166.000 ton svarende til 3,9 procent i forhold til samme periode sidste år. Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen er da også glad for stigningen, ikke mindst fordi den kommer i forlængelse af en række år med vækst i godsomsætningen.

”I en tid hvor der er generel enighed om, at vores branche står over for en konsolidering, er det særdeles vigtigt, at vi har øget aktivitet på de fleste forretningsområder”, siger han til Danske Havne og fortsætter:

”Vi har brugt nogle år på at trimme forretningen i forventning om, at konsolideringen betyder, at mere gods søger vores vej, og foreløbig ser det ud til at virke som forventet”.

Både container- og bulkområdet er steget
Containeromsætningen, som er en markant del af Aarhus Havns forretningsgrundlag, steg i første halvår af 2019 med cirka 56.000 ton svarende til godt tre procent. Men det er vel at mærke oven på en stigning på 22 procent i antallet af containere de seneste to år.

”Om få måneder får vi Grønlandstrafikken til Aarhus for første gang nogensinde, ligesom flere af vores eksisterende kunder har annonceret nye anløb her i sensommeren/efteråret. Det vil løfte vores containeromsætning yderligere”, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Læs også: Politikere vil have containere væk fra motorvejen og ud på skibe

Også bulkområdet viste fremgang i årets første seks måneder. Her steg omsætningen af foder alene med 163.000 ton.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere