08.04.2021  |  Produktion

2021 starter med fald i industriens omsætning på trods af stigning i produktion

Fra december 2020 til januar 2021 steg den samlede produktion i Danmark med 2 procent. Ser man hen over de sidste par måneder er produktionen også stille og roligt på vej op. Men 2021 startede ud med et tab i omsætningen for den danske industri primært grundet et fald i eksport.

I starten af 2021 er den samlede industris produktion gået frem, mens omsætningen er faldet. I januar ligger produktionen 2 procent over niveauet i december 2020. Der er dog store udsving fra måned til måned, men sammenligner man november til januar med de foregående tre måneder tegner sig samme billede: fremgang i produktionen. Produktionen voksede med fem procent fra perioden august – oktober til november – januar.

Men fra december 2020 til januar 2021 faldt industriens omsætning med 1,3 procent. Det skyldes et fald på 2,5 procent i eksportmarkedet, hvor en stigning på 1,1 procent på hjemmemarkedet gør delvist op for faldet.

Læs også: Den internationale transport i største fald siden 2010

Ser man over perioden november – januar sammenlignet med august – oktober 2020, går det dog også fremad, når det kommer til industriens omsætning. I november til januar ligger omsætningen 2,7 procent over niveauet i de foregående tre måneder, og eksporten stiger med 5 procent. Her er det hjemmemarkedet, som trækker den samlede omsætning ned med et fald på 2,2 procent.

Særlig i elektronikbranchen er det gået godt. Her oplevede man både en stigning overordnet set fra november til januar, samt fra december til januar alene. I januar steg produktionen 19,2 procent og sammenligner man perioden november – januar med de tre foregående måneder, stiger produktionen i branchen med 6,8 procent.

Kilde: Danmarks Statistik

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere