26.03.2021  |  Branchenyt

Den internationale transport i største fald siden 2010

Coronakrisen har udløst noget af et dyk i den danske transportsektor: det internationale transportarbejde faldt med hele 19 procent, hvilket er det største siden 2010, hvor det faldt med 35 procent grundet finanskrisen.

Kriser giver udsving i transportsektoren. Under finanskrisen i 2009 og 2010 faldt danske lastbilers internationale transportarbejde med henholdsvis 22 og 35 procent. Siden da er den internationale transport stadig dalet, men i langt mere roligt tempo – med omkring 3 procent de sidste par år.

Det var indtil coronakrisen, hvorefter branchen tog endnu et dyk med et fald på 19 procent fra fjerede kvartal i 2019 til samme tid i 2020.

Læs også: Opråb: Minimér grænserestriktioner for den international transport

Men der er dog et håb. Fra Q3 til Q4 steg det internationale transportarbejde med 38 procent og trak dermed det samlede transportarbejde op til en vækst på 4 procent, efter den nationale transport oplevede et lille fald.

Kvartalet før havde det ellers været det nationale transport, som udgør 87 procent af det danske transportarbejde, der gjorde op for et fald i en del internationale sektor. Her sikrede en to procent stigning, at det samlede transportarbejde forblev stabilt.

Kilde: Danmarks Statistik 2021, Danmarks Statistik 2020

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere