15.02.2019  |  Lager & distribution

WFS udvider i Københavns lufthavn

Til april tager Worldwide Flight Services det første spadestik til en udvidelse af sine pharmafaciliteter i Københavns lufthavn. Investeringen – den anden fra WFS på under to år – støtter samtidig op om vækststrategien for det nye CPH Cargo Community.

Det er ikke meget mere end et år siden, at Worldwide Flight Services (WFS), der er verdens største luftfragtoperatør, indviede sit temperaturstyrede anlæg i Københavns lufthavn Kastrup. Nu er selskabet så klar til at udvide.

Læs også: CPH mod nye fragthøjder

Til april vil WFS således påbegynde opførelsen af yderligere 1.500 m2 state-of-the-art pharmafaciliteter i lufthavnen, der skal kunne levere end-to-end håndtering af medicinalprodukter i temperaturkontrollerede zoner fra 2-8 grader med plads til 300 europaller og 30 PMC-paller (letvægtsaluminium).

WMS regner med at byggeriet vil være færdiggjort i tide til at undergå en IATA CEIV Pharma præ-bedømmelse i juli.

Derudover opgraderer WFS også sine eksisterende faciliteter i CPH, så man kan håndtere de stigende mængder af varer i ’stuetemperaturzonen’ fra 15 til 25 grader. Siden man tog den nuværende infrastruktur i brug i december 2017, er WFS’ volumen af farmaproduktforsendelser steget med 90 procent.

Nyheden om udvidelsen blev annonceret af WFS’ General Manager Scandinavia, Jimi Daniel Hansen, ved søsætningen af lufthavnens nye godsinitiativ, CPH Cargo Community, der skal ’styrke samarbejdet på tværs af luftfragtforsyningskæden’, som det hedder.

”Der er allerede en hastigt voksende efterspørgsel på kvalitetshåndtering af medicinalforsendelser i Københavns lufthavn. Vores løfte om at udvide vores faciliteter betydeligt vil levere kapacitetsgrundlaget for yderligere vækst og etablere Københavns som en verdensklasselufthavn for medicinalfragt”, sagde han.

Tilstede ved arrangementet var over 100 repræsentanter fra industrien, herunder flyselskaber, fragtvirksomheder og eksportører. To af de store aktører, der fragter medicinalvarer til og fra CPH, bakkede op om den nye investering.

”Over de seneste år har vi investeret i vores egen infrastruktur, certificering og uddannelse, (…) og vi samarbejder også med udvalgte lokale partnere, og ser derfor frem til at arbejde sammen med Worldwide Flight Services i København. Vi glæder os over, at vores kunder vil nyde godt af WFS’ investering i et dediceret medicinallager i Københavns lufthavn”, sagde Head of Sales and Handling for Danmark og Island, hos Lufthansa Cargo, Michael Schoop.

Læs også: Worldwide Flight Services udvider sine fragtafgange fra Kastrup

”Singapore Airlines er meget glade for nyheden om WFS’ nye farmafaciliteter i CPH. De vil helt sikkert understøtte vores ambition om at forbedre vores kompetencer på området yderligere og skabe værdi for vores kunder”, tilføjede Cargo Manager Nordic for Singapore Airlines, Nete Kilting Staffeldt.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere