09.08.2022  |  SCM 4.0

WeldingDroid får rekordordre til norsk fødevareproduktion

Trondheim-firmaet Skala fabrikk har valgt WeldingDroid til at automatisere svejsning af tanke. Teknologiens brugervenlighed, fleksibilitet og arbejdsmiljøgevinster gjorde udslaget.

Nu begynder den norske industri for alvor at automatisere svejseopgaver i stedet for at sende opgaverne til manuel svejsning i udlandet. Baggrunden er, at det sparer både tid og penge og styrker konkurrenceevnen hos norske virksomheder:

”Totalt set er det dyrere og langsommere at udlicitere svejseopgaver til lande med lavere løn, fordi der som regel skal udbedres fejl og mangler, når de svejsede emner kommer tilbage til Norge. Med WeldingDroids maskiner kan virksomheder, som svejser især tyndvæggede, rustfrie og syrefaste rør eller tanke spare meget tid. Og det, som koster penge i Norge, er arbejdstiden”, konstaterer Tore Endsjø, som er CEO i Lascentrum Norge AS.

Som lokal forhandler har Lascentrum Norge AS solgt WeldingDroids teknologi til Skala fabrikk, der i 122 år har produceret tanke, udstyr og teknologi til landbrug, mejerier, fiskeproduktion, fødevareindustri og den maritime sektor.

Læs også: Life science-industrien kræver skræddersyede automationsløsninger

Netop nu bygger WeldingDroid Skala fabrikks nye svejserobot. Den 10 meter lange udgave af selskabets skalerbare robotløsning er den største maskine, som den syddanske virksomhed nogensinde har produceret. Den kan automatisere svejsning af tanke med en diameter på op til 3000 millimeter.

Enklere og mere rentabel produktion

Millionordren til WeldingDroid indeholder udover selve svejserobotterne også en moderne løsning til gastilførsel, der gør det muligt for én svejser at arbejde for to: Med PurgeMaster kan én svejser både svejse og holde baggas, når han svejser store tanke og beholdere. PurgeMaster doserer gassen så nøjagtigt, at det reducerer baggasforbruget ved rørsvejsning med op til 90 procent.

”Det, vi godt kan lide ved WeldingdDroids løsning, er, at den er nem at betjene og vedligeholde. Derudover er udstyret nemt at justere til forskellige tankstørrelser. Især baggas-udstyret er revolutionerende for os, fordi det i så høj grad vil forenkle vores tankproduktion. Det er så vigtigt, at vi effektiviserer produktionen i Norge for at gøre os mere konkurrencedygtige”, påpeger Julian Sagøy, som er svejsekoordinator hos Skala fabrikk.

Læs også: Rockwell Automation kåret som en af verdens mest etiske virksomheder igen

Han ser også robotteknologien som et vigtigt middel til at tiltrække unge mennesker til en karriere inden for svejsning og industri.

”Automatisering og robotteknologier vil gøre det mere attraktivt for unge at vælge industrifagene. Det handler om at vise vores kommende kolleger, at svejsning ikke længere er ensformigt og manuelt job i et gammelt, mørkt, koldt og støvet værksted”, fastslår Julian Sagøy.

Et opslag på LinkedIn gjorde forskellen

Kontakten mellem WeldingDroid og den norske industri blev oprindeligt skabt via et opslag på LinkedIn, hvor WeldingDroids opfinder og stifter Kevin Christensen beskrev sin teknologi. Opslaget inspirerede Lascentrum Norge, som blev forhandler. De inviterede derefter Kevin Christensen med som oplægsholder på messen Smart Industri og svejsekonference Norsk Sveiseteknisk Forbund.

Her opdagede Skala fabrikks svejsekoordinator, Julian Sagøy, mulighederne i produktet WeldingDroid X1 med fugefølger kamera. Med kamera vil maskinen konstant justere svejsebrænderen, så den optimale svejseposition opnås. Og derved kan rør og tanke svejses uden opsyn og helt automatisk.

”Med stigende lønninger, råvarepriser og fragtpriser samt udbredt mangel på faglærte svejsere har mange fremstillingsvirksomheder alle steder i verden et påtrængende behov for at øge deres effektivitet og rentabilitet. Her gør det en stor forskel, at arbejdspladsens faglærte svejsere kan automatisere lavprofil-operationerne og fokusere deres tid på at udføre mere rentable arbejdsopgaver”, siger CTO og stifter af WeldingDroid, Kevin Christensen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere