07.12.2018  |  IT

Walmart skruer op for den kunstige intelligens

Ved udgangen af januar 2019 skal 360 selvstyrende robotter håndtere gulvvasken i en stribe af Walmarts butikker i USA. ”Vores ansatte får mere tid til at fokusere på kunderne”, lyder det fra detailgiganten.

Den amerikanske detailhandelsmastodont Walmart, der med 2,2 mio. ansatte er verdens største private virksomhed, har taget et skridt på vejen til at automatisere i hvert fald en del af jobbet for nogle af disse medarbejdere.

Læs også: Automation og connectivity giver overblik og bedre produkter

Koncernen har således indgået en aftale med teknologivirksomheden Brain Corp, der frem mod udgangen af januar 2019 skal sende 360 selvstyrende robotter ud i et ikke nærmere specificeret antal af kædens butikker i USA.

Her skal maskinerne håndtere gulvvasken, stort set uden menneskelig indblanding. Robotterne, kaldet Auto-C, er således udstyret med kunstig intelligens i form af styresystemet BrainOS, der bl.a. omfatter automatisk navigation og dataindsamling.

Platformen gør det muligt for maskinerne selv at finde rundt i butikkerne, efter at en medarbejder har gennemført en enkelt rundtur, som robotten kan bruge til at kortlægge omgivelserne. Derefter kan automatikken slås til med et tryk på en knap, og robottens mange sensorer scanner selvfølgelig konstant nærområdet, så den undgår forhindringer undervejs.

Fortsat samarbejde om forbundne butikker
”Vi er glade for at arbejde sammen med Brain Corp for at underbygge vores detaildrift og udstyre vores ansatte med sikker og pålidelig teknologi. BrainOS er et stærkt værktøj, som kan hjælpe vores medarbejdere med at udføre ensidigt gentagne opgaver, så de kan fokusere på andre opgaver og bruge mere tid på at servicere kunderne”, siger Walmarts VP for Central Operations, John Crecelius.

Hos San Diego-baserede Brain Corp, der også leverer robotter til fulfillmentcentre, lufthavne og lignende, håber man, at aftalen kan kaste flere teknologiske opgaver hos Walmart af sig i fremtiden. Med omkring 11.200 butikker i 27 lande skulle der være muligheder nok.

Læs også: Walmart skruer op for returnerings-tempoet

”Vi er henrykte for partnerskabet med Walmart, som forbedrer kundeoplevelsen i deres butikker. BrainOS-teknologien gør robotterne i stand til at fungere effektivt og sikkert i komplekse, travle omgivelser, og sikre øget produktivitet og effektivitet. Vi ser frem til at fortsætte at samarbejde med Walmart for at bygge intelligente, forbundne butikker”, siger CEO for Brain Corp, Dr. Eugene Izhikevich.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere