20.02.2019  |  Innovation

Volvo leverer sine første fuldt ud elektriske lastbiler i Sverige

Bilproducenten Volvo har solgt sine første komplet elektriske lastbiler til to erhvervskunder, som modtog bilerne i denne uge. De støjsvage og CO2-neutrale biler vil forbedre både arbejdsmiljøet og klimaet omkring dem.

Den svenske bilproducent Volvo har udviklet en fuldt ud elektrisk lastbilserie, Volvo FL Electric, i samarbejde med nogle af firmaets kunder. En skraldebil er blevet leveret til genbrugsfirmaet Renova, en leveringslastbil til logistikfirmaet DB Schenker og vognmandspartneren TGM.

Læs også: Dansk glæde over EU-emissionsmål for lastbiler

Serien skal bidrage til et bedre arbejdsmiljø med mindre støj fra køretøjerne, og til et bedre klima med et CO2-udslip reduceret til nul.

”Vores tætte samarbejde med chaufførerne og kunderne har gjort det muligt for os, på kort tid, at udvikle elektriske transportløsninger som imødekommer høje krav i form af ydeevne, køredistance, lasthåndtering og generel anvendelse”, siger præsident for Volvo Trucks, Roger Alm.

Chaufførerne, der skal køre de elektriske lastbiler, har haft mulighed for at teste køretøjerne forud for leveringen, som en del af den operationelle træning.

”Chaufførerne var specielt imponeret over de gode køreegenskaber, som hurtig og sømløs acceleration og lavt støjniveau”, siger Roger Alm.

Læs også: EU-enighed om CO2-mål for lastbiler

Volvo FL Electric og seriens storebror Volvo FE Electric starter distribution med et begrænset antal af lastbiler på det europæiske marked i sidste halvdel af 2019.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere