12.10.2017  |  Lager & distribution

Volkswagen Truck & Bus gør klar til fremtidens logistik

Hos Volkswagen Truck & Bus vil man omdanne hele logistikkæden på en bæredygtig måde. Derfor har koncernen sat fokus på områder som automatiseret kørsel, digitalisering og alternative drivmidler, der selvfølgelig alle er miljøvenlige.

I går kunne tyske Volkswagen Truck & Bus præsentere ny teknologi og produkter, der skal være med til at omdanne hele logistikkæden på en bæredygtig måde.

Læs også: Volkswagen udvider digital forsyningskæde

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Koncernen, der blandt andet omfatter brands som MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus og RIO, har sat sig som mål at øge effektiviteten og forbedre miljøpræstationen i transportverdenen, samt at gøre den mere sikker.

For at leve op til målsætningen fokuserer Volkswagen Truck & Bus på tre områder: automatiseret kørsel, digitalisering og alternative drivmidler, der alle er miljøvenlige.

Målene er blandt andet blevet sat på baggrund af virksomhedens mulighed for at blive mere rentabel, og ud fra kundernes krav til bæredygtige løsninger.

Samler ressourcer fra forskellige brands
På udviklingssiden samler Volkswagen Truck & Bus ressourcer fra sine forskellige brands med det formål at udnytte synergier og indarbejde styrken af de enkelte brands på en optimal måde. Her er konceptet 'lead engineering' af stor betydning i processen, hvor ansvaret for et fælles udviklingsprojekt vil blive tildelt et enkelt brand.

”Vi organiserer samarbejde og bruger dermed lead engineering, som placerer ansvaret for fælles udviklingsprojekter til ét brand. Dette gør vi for at undgå dobbeltarbejde og samtidig for at udnytte synergier ved at genbruge teknologier på tværs af brands. Dette giver os mulighed for at frigøre forskning og udvikling af ressourcer, så vi kan fokusere på de nye teknologier og være hurtigere til at markedsføre på en omkostningseffektiv måde”, udtaler Anders Nielsen, der er CTO hos Volkswagen Truck & Bus.

For at opnå en bæredygtig logistikkæde har Volkswagen Truck & Bus i en pressemeddelelse beskrevet, hvilke områder virksomheden blandt andet vil behandle. Det drejer sig om:

Automatiseret kørsel
Hos Volkswagen Truck & Bus arbejder man tæt sammen med Volkswagen Group Research for at gøre automatiseret kørsel til en levedygtig mulighed på offentlige veje. Derfor tester Volkswagen Truck & Bus såkaldte ”platoons” fra MAN og Scania (en konvoj af lastbiler, der kører delvist autonomt) over hele Europa.

Med forsøget ønsker Volkswagen blandt andet at reducere brændstofforbruget og skabe lavere risiko for ulykker, samtidig med at førere af køretøjerne har mulighed for at udføre andre aktiviteter, mens de har kontrol over deres eget køretøj.

Eksempelvis vil man i et samarbejde med DB Schenker begynde at teste de første MAN-platoons på et digitalt testspor på A9-motorvejen mellem München og Nürnberg i foråret 2018.

Digital transport
Med Volkswagen Truck & Bus’ skybaserede platform RIO kan man forbinde alle aktører på tværs af værdikæden. Her behandler algoritmer de data, der opstår som følge af utallige procestrin i realtid, og som skal fungere som grundlag for at træffe bedre beslutninger.

Platformen og andre digitale RIO-tjenester vil være tilgængelige inden udgangen af dette år. Platformen fungerer som grundlag for de tjenester, der tilbydes af de forskellige brands og partnere fra logistikøkosystemer.

Den forbinder tjenester som bilsporing, førerkommunikation, kørsel og effektivitetsanalyser, digital vedligeholdelsesstyring og fartskriverdata og andre avancerede logistiktjenester.

Alternative drivsystemer
For blandt andet at bidrage til forbedring af luftkvaliteten i storbyområderne arbejder Volkswagen Truck & Bus på elektriske løsninger til brug i både bybusser og mellem- og tungdistributionstransport.

Derudover har man udviklet et e-drivetrain, der skal danne grundlag for den elektriske arkitektur i fremtiden. Det elektriske drivværk er blandt andet designet til at køre fremtidige distributionsbiler og bybusser, der er fremstillet som et universelt modulelement af Volkswagen Truck & Bus’ brands.

Læs også: Robotter, lasere og exoskeletter - VW ser på fremtidens logistikløsninger

En af Volkswagens amerikanske partnere, Navistar, vil også anvende platformen til at kunne tilbyde elektriske distributionslastbiler fra 2019 og frem.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere