25.03.2020  |  Strategi & ledelse

Virksomheder omstiller til produktion af værnemidler

Dansk Industri vil styrke den danske produktion af værnemidler til sundhedsvæsenet ved at skabe et nationalt samarbejde med virksomheder, der kan omstille produktionen til dette formål. 3D-print skal bl.a. inddrages.

Inden længe kan Danmark risikere at løbe tør for medicinsk udstyr som handsker, kitler, mundbind, isolationsdragter og håndsprit.

Derfor har Dansk Industri (DI) den seneste uge indsamlet oplysninger og tilsagn fra virksomheder, der kan omstille produktion til nødvendigt udstyr. Det sker på vegne af Lægemiddelstyrelsen, der har bedt DI om at iværksætte et nationalt samarbejde. 

Læs også: Dagligvaresektor maner til corona-ro: forsyningskæderne skal nok holde

“Rigtig mange virksomheder kan og vil gerne kaste sig ind i kampen mod coronavirus ved at producere værnemidler til hele vores sundhedsvæsen, så vi sikrer vores sundhedspersonale de bedst mulige arbejdsvilkår. DI er i meget tæt dialog med regeringen og myndighederne, så vi sammen kan løse den opgave bedst muligt”, siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI.

Omstilling til gavn for samfundet
Teknologisk Institut er blandt de virksomheder, der har kunnet omlægge produktionen. Normalt rådgiver instituttet andre i at designe og producere 3D-prints i plastik og metal, hvor der nu er en efterspørgsel på værnemidler. 

“I en krise som denne, synes vi, man skal hjælpe, hvor man kan. Vi kan relativt hurtigt designe og producere 3D-printede emner, så det er bare dejligt, hvis vi kan hjælpe på den måde”, siger Kristoffer Ryelund Nielsen, 3D-print specialist på Teknologisk Institut.

Læs også: Fasttracks skal fastholde international distribution

Også Lasse Staal, der er administerende direktør i virksomheden AddiFab, som normalt arbejder med småserieproduktion i 3D-print til blandt andet medicoindustrien, fortæller, at 3D-print er nemme at omstille.

“For os vil det ikke kræve andet end en arbejdstegning, som vi enten selv skal lave eller modtage. Produktion baseret på 3D-printere er utroligt omstillingsparate, så vi er godt rustede til at gå i gang med stort set hvad som helst”, siger Lasse Staal, administerende direktør i AddiFab. 

Gennem det nationale samarbejde, er DI's opgave en systematisk opsamling og koordinering af de idéer, virksomheder og enkeltpersoner henvender sig med. 

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere