03.11.2016  |  Produktion

Virksomheder kan hjælpe flygtninge ved at fastholde tyrkiske leverandører

Til trods for faren for, at syriske flygtninges arbejdskraft udnyttes på fabrikkerne, opfordres flere modebrands til at holde fast i de eksisterende forsyningsled i Tyrkiet. Formålet er at skabe anstændigt arbejde og rimelige lønninger.

Den humanitære organisation Business & Human Rights Resource Centre (BHRRC) opfordrer nu flere virksomheder i beklædningsindustrien til at bevare sine forsyningsled i Tyrkiet, skriver netmediet CIPS. Det er til trods for den overhængende fare for, at de flygtninge, virksomhederne har ansat, bliver udnyttet på fabrikkerne.

Læs også: Tekstilarbejdere kan ringe og fortælle om misbrug

Opfordringen kommer efter, der har været tale om, at flere virksomheder ville trække sig fra de tyrkiske forsyningskæder, hvor de syriske arbejdere ofte udsættes for horrible forhold og dårlige lønninger. Men ifølge BHRRC kan det betale sig at holde ved, hvis man ønsker at hjælpe flygtningene til et mere anstændigt arbejde med rimelige lønninger.

”Der eksisterer en reel mulighed for, at internationale virksomheder kan hjælpe med at bringe større velstand og sikkerhed til de hårdt ramte flygtninge og til de tyrkiske samfund, som har budt dem velkommen”, lyder meldingen fra BHRCC.

Leverandørerne skal lægge kortene på bordet
Det faktum, at flygtningenes arbejdskraft bliver udnyttet under tyrkiske himmelstrøg, blev offentligt kendt i en undersøgelse foretaget af BBC Panorama. Undersøgelsen pegede bl.a. på, at en lang række børneflygtninge arbejder på fabrikker, som leverer tekstiler til Marks & Spencer og ASOS.

Flere efterfølgende undersøgelser og rapporter fra BHRRC tidligere på året har vist, at kun få af modevirksomhederne tog stilling til fabrikkernes udnyttelse af flygtninges arbejdskraft. Det tal er dog steget en smule med tiden, skriver CIPS, men kun tre brands har deciderede politikker ift. illegale flygtninge på fabrikkerne: Next, New Look og Mothercare.

Opfordringen til modevirksomhederne er, at de skal gøre det klart over for leverandørerne, at de ikke vil blive valgt fra, hvis de indrømmer, at de har illegale flygtninge ansat.

Læs også: Ny ordning giver flygtninge lageruddannelse

Ifølge ’The Foreign Trade Association’ har omkring 7.000 syrere arbejdstilladelser i Tyrkiet, mens ca. 400.000 arbejder illegalt på tværs af landbrugssektoren, beklædnings- og tekstilindustrien.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere