Ventelisten for lærlingeforløb vokser hos Scantruck
Scantruck og N.C. Nielsen tilbyder unge, der uddanner sig til entreprenørmaskinmekaniker, et fælles lærlingeforløb på tværs af de to søstervirksomheder. Det er en populær mulighed, hvortil ventelisten bliver længere og længere.
Unge studerende henvender sig jævnligt hos Scantruck A/S, der importerer og forhandler en lang række af entreprenørmaskiner i Danmark og Sverige. De ønsker en lærlingeplads på værkstedet i forbindelse med deres uddannelse til entreprenørmaskinmekaniker, der byder både på basalt mekanikerarbejde og avanceret elektronik.
Det særlige ved lærlingeforløbet hos Scantruck er, at de unge ikke kun bliver uddannet på ét værksted. I stedet får de mulighed for at arbejde flere steder gennem et samarbejde med Scantrucks søstervirksomhed N.C. Nielsen.
”Vi har pt. 10 lærlinge i fællesskab med vores søsterselskab, så lærlingene får en periode i begge virksomheder. Interessen for at komme med på holdet er stor. Vi får nye navne på ventelisten hele tiden”, konstaterer Eskild Jensen, der er teknisk chef i Scantruck.
Læs også: Pandemien: SCM-uddannelser går som varmt brød
Eleverne kan ansøge Scantruck og N.C. Nielsen, når de har gennemført GF1 (grundforløbet), som er første skridt i den fireårige uddannelse. Derudover skal alle, der ansøger, have to ugers praktik fordelt med en uge ved Scantruck og en uge ved N.C. Nielsen. Derefter udvælger virksomhederne i fællesskab de kandidater, de mener passer bedst.
”Vi kan tilbyde dem en bred allround uddannelse, som gør dem attraktive i mange brancher. Blandt andet vindmøllebranchen. De er en mangelvare i branchen, og vi beholder gerne alle dem, vi kan efter endt uddannelse”, siger Eskild Jensen.
Praktikkerne, der ligger til grund for den endelige udvælgelse, bliver typisk afholdt i foråret og igen om efteråret. Men forespørgslerne fra potentielle lærlinge kommer hele året, og der er masser af dygtige kandidater af vælge blandt.
”Vi er som lærested meget privilegeret. Jeg tror, de unge vælger os, fordi de ved, de får en god uddannelse. Vi viser blandt andet de unge stor tillid. Der er meget sidemandsoplæring, så de får tidligt lov til selv at løse opgaverne, men med en uddannet mekaniker at støtte sig til. Kommer de med den rette indstilling og gør en indsats, får de en virkelig god uddannelse, som gør dem attraktive for mange brancher”, siger Eskild Jensen.
- KCP