12.10.2015  |  Lager & distribution

Veje udvides for at skabe plads til modulvogntoge

Vejnettet udvides for at gøre pladst til modulvogntoge. Det vækker glæde hos Dansk Transport og Logistik.

Vejdirektoratet vil udvide vejnettet, så det kan håndtere større lastbiler – de såkaldte modulvogntog på op til 25 meter.

Udvidelserne har allerede fundet sted på flere strækninger i Jylland og på Sjælland, og i de kommende år åbner yderligere 31 strækninger i landet, skriver Newsbreak.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: DSV opkøber og bliver verdens fjerdestørste

Ove Holm, der er underdirektør og erhvervspolitisk chef i Dansk Transport og Logistik er en af de begejstrede, der følger udviklingen.

"Modulvogntogene er meget effektive, fordi de kan have mere gods med, og derfor sparer vi både penge, CO2-udledning og luftforurening generelt. Det har været et ønske at få bedre forhold for modulvogntog i flere år," siger han til newsbreak.dk og uddyber:

Læs også: Kampagne skal lokke unge til chaufførfaget

»Der er fordele for erhvervslivet, vognmændene og deres kunder, men så sandelig også for samfundet og borgerne, da vi får reduceret miljøbelastningen. Derudover viser undersøgelserne, at der ikke er nogen trafikale udfordringer ved flere modulvogntog på vejene. Der har kun været tre personskadeulykke med modulvogntog involveret siden 2008, og det er meget få, år man kigger på det samlede antal ulykker,« siger Ove Holm.

Nordjylland, Syd- og Midtsjælland er nogle af de steder, hvor arbejdet står på. 

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere