10.03.2021  |  Branchenyt

Universal Robots tilbage på vækstsporet i fjerde kvartal

Universal Robots var i hurtig vækst. Så ramte coronakrisen og skabte en global opbremsning i industriel aktivitet. Det trykkede naturligvis også markedet for industriel automatisering, men på trods af modstanden vendte cobots-producenten tilbage til hurtig vækst i fjerde kvartal 2020.

”Vores Q4-indsats var en imponerende afslutning på et udfordrende år”, siger Kim Povlsen, President hos Universal Robots, og fortsætter: ”Efter en vanskelig første halvdel af året skifter momentummet gennem tredje kvartal for at kulminere i en noget nær salgs-og indtjeningsmæssig rekord i fjerde kvartal”.

I 2020 opnåede Universal Robots at genere en samlet omsætning på 1,44 milliarder kroner. Selvom det er et fald på 220 millioner kroner i forhold til 2019, så præsterede virksomheden at komme så meget igen i fjerde kvartal, at det næsten rivaliserer rekorden, der blev slået i fjerde kvartal 2019.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Nycertificeret UR-integrator hjælper med næste skridt i automationen

I løbet af 2020 præsterede Universal Robots at reagere effektivt på Covid-19 pandemien og fastholdt sine leverancer uden afbrydelser, så virksomheden i fjerde kvartal kunne levere sin cobot nummer 50.000.

”Covid-19-pandemien begrænsede adgangen til vores kunder og hæmmede vores mulighed for at tilfredsstille deres store behov for vores fleksible automatiseringsløsninger. På samme tid har pandemien fået producenter af alle størrelser til at se behovet for at omstille sig til nye udfordringer og overveje, hvordan cobots kan levere agilitet, modstandskraft og produktivitet. Vi ser en lys fremtid for kollaborativ automatisering”, forklarer Kim Povlsen i en pressemeddelelse.

Læs også: På disse 5 måder optimerer cobots industrien

Den betragtelige genopretning af vækst i omsætning og indtjening fortsætter i første kvartal af 2021, og ifølge Mark Jagiela, President & CEO hos Teradyne, der ejer Universal Robots, går cobot-producenten en lys fremtid i møde såfremt corona ikke løber ud af kontrol igen:

”Såfremt vi undgår yderligere COVID-relaterede sektor nedlukninger, forventer vi, at Universal Robots vil levere sit hidtil højeste førstekvartals-salg og er positioneret til at kunne vokse over 30 procent for hele året”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere