Universal Robots sælger cobot nummer 50.000
Cobot-producenten fejrer, at de har nået en milepæl. De har nu solgt 50.000 cobots. Enhed nummer 50.000 er nu leveret til den tyske virksomhed VEMA Gmbh.
Odenseanske Universal Robots styrker sin globale førerposition med salget af sin cobot, en samarbejdende robot, nummer 50.000. Enheden blev leveret til den sydtyske produktionsvirksomhed VEMA i Krauchenwies-Göggingen og skal hjælpe virksomheden med at styrke produktiviteten og medarbejdernes sikkerhed.
Jürgen von Hollen, adm. direktøre hos Universal Robots, overrakte selv enheden til VEMA som led i markeringen af milepælen.
”Vi har arbejdet hårdt i de sidste 15 år på at udvikle et helt nyt markedsområde med en mission om at gøre det nemmere for især mindre og mellemstore virksomheder at automatisere opgaver, som de før troede måske var for dyre eller for komplekse for robotter at løse”, siger Jürgen von Hollen og forklarer, hvordan Universal Robots har skabt et globalt distributionsnetværk, et nyt økosystem og i sidste instans en helt ny forretningsmodel.
Læs også: Robotters indtog i industrien taber fart
”Som en pionér i dette marked har vi lagt mange kræfter i at skabe opmærksomhed, påvirke vanetænkning og at ændre opfattelsen af robotternes muligheder”.
Jürgen von Hollen peger på VEMA er et godt eksempel på, hvordan Universal Robots er lykkedes med sin mission: ”VEMA var på udkig efter en konkurrencedygtig, fleksibel og brugervenlig automatiseringsløsning, som de selv kunne implementere, programmere og håndtere. Alt dette fandt de i UR´s cobot”.
Cobots styrker produktivitet og kvalitet
VEMA’s nye kollaborative robot vil indgå i virksomheden sammen med tre andre UR Cobots, der allerede er installeret til at varetage diverse gribefunktioner på virksomhedens produktionslinjer.
Christian Veser, adm. direktør, i VEMA, glæder sig over at modtage milepæls-robotten og forklarer, hvordan cobots har gjort virksomheden i stand til at indføre treholdsskift og drive virksomheden i alle døgnets timer.
”Vi har øget vores produktivitet markant og samtidig forbedret kvaliteten”, siger Christian Veser, og fortsætter: ”Vores medarbejdere skånes for fysisk slid og kan i stedet fokusere mere på kvalitetskontrol. Igennem Covid-19 har det også været en stor fordel, at robotterne ikke behøver overholde minimumsafstand eller være i karantæne. De kan altid arbejde”.
Læs også: Med 24 nye ansatte skal MiR imødekomme logistikefterspørgsel
Christian Veser tilføjer, at man i virksomheden er så glade for deres cobots, at de har navngivet dem. ”De første tre robotter hedder Elfriede, Günther and Bruno. Vi kalder vores nye cobot Jürgen for at markere det faktum, at UR´s CEO kom her personligt og leverede den”.
De såkaldte cobots vurderes at være det hurtigst voksende segment inden for industriel automatisering med en forventet årlige vækstrate på 30.37 pct. mellem 2020 – 2025. Det viser en analyse fra Research and Markets udgivet i oktoker 2020.
- KCP