07.04.2021  |  Branchenyt

Universal Robots bevarer stærke relation til Danmark med ny topchef

Universal Robots startede op i Odense, men blev sidenhen opkøbt af amerikanske Teradyne Inc. Med valget af Kim Povlsen som ny global topchef for automationsvirksomheden bekræfter Teradyne også Universal Robots fortsat stærke tilknytning til Danmark og dets innovative rødder i Odense.

Tilbage i februar måned annoncerede Teradyne Inc., ejeren af odenseanske Universal Robots, at danske Kim Povlsen skulle være den næste President og dermed globale topchef for den odenseanske automationsvirksomhed.

Indtil 1. marts fungerede Teradynes Greg Smith, der også var President for Teradynes Industrial Automation, som President for Universal Robots.

Læs også: Universal Robots tilbage på vækstsporet i fjerde kvartal

”Universal Robots var et af de oprindelige selskaber i kernen af Odenses innovative robotmiljø, og vores globale kunder anerkender den innovation og kvalitet, som udspringer af denne danske arv. Jeg er derfor meget glad for at have en dansk topchef i spidsen for Universal Robots, som kan bygge videre på vores resultater og understøtteden videre udvikling af vores nye hovedsæde i Odense”, siger han i en pressemeddelelse.

Dynamiske lederevner og en dyb interesse for robotteknologi

Han har ikke været alene om at være begejstret. Kim Povlsen har selv havde fulgt og været imponeret over Universal Robots siden virksomhedens spæde begyndelse.

”For mig repræsenterer selskabet det højeste niveau indenfor innovation og potentiale, og jeg var begejstret, da jeg blev tilbudt denne unikke lederrolle. Virksomheden har ikke blot udviklet en hel kategori af kollaborative robotter og skabt et globalt økosystem af partnerteknologier samt etableret et globalt distributionsnetværk. Universal Robots har også potentialet til fundamentalt at genskabe automatisering på tværs af de globale økonomier. Jeg ser frem til at blive en del af Universal Robots,møde mine nye kolleger, lære af deres erfaringer og skabe nye resultater sammenmed dem”, udtalte han tilbage i februar.

Læs også: Nycertificeret UR-integrator hjælper med næste skridt i automationen

Oprindeligt er Kim Povlsen, der nu har siddet i direktørsædet i lidt over en måned, taget en kandidatgrad i Ingeniørvidenskab og informationsteknologi fra Syddansk Universitet, som også har udklækket andre kandidater, der har drevet den danske robotklynge fremad. Derudover har han varetaget diverse teknologisk funderede toplederstillingerhos Schneider Electric, en global energistyrings-og automatiseringsvirksomhed.

Senest har han haft titel af Vice President, Strategy & Technology, hvorhan har været ansvarlig for den teknologiske strategi og eksekvering i en global organisation med en omsætning på adskillige milliarder dollars.

”Kim kombinerer fantastiske resultater som en dynamisk topleder med en dyb interesse i robotteknologi. Med Kim ombord, er Universal Robots positioneret til at styrke sin førerposition i det globale marked for kollaborative robotter. Med Kims lederskab kan vi accelerere væksten inden for nye applikationer og vækstmarkederfor cobots”, afslutter Greg Smith om årsagerne bag valget af Kim Povlsen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere