21.03.2017  |  SCM 4.0

Uniti vil producere biler fra fuldautomatisk fabrik i Sverige

Den smarte elbil fra Uniti skal i fremtiden produceres på en fuldautomatisk fabrik i Sverige. ’Industri 4.0’-fabrikken bliver mulig gennem et samarbejde med Siemens og er den første af sin slags i verden.

Når den lille, højteknologiske elbil fra Uniti engang skal masseproduceres, bliver det på en fuldautomatisk ’Industri 4.0’-fabrik.

Læs også: Audi åbner smart fabrik i Mexico

Den smarte fabrik, der skal ligge i Sverige, bliver den første af sin slags i verden, skriver Uniti, og særligt bæredygtig produktion af kompositmaterialer og automatiseret samlearbejde vil være i fokus.

Fabrikken er blevet en realitet efter, at Uniti har indgået et partnerskab med Simens Nordics. Samarbejdet betyder blandt andet, at Siemens PLM-software skal bruges til at planlægge den smarte produktionsproces virtuelt, før at den bliver implementeret i den virkelige verden.

Om Unitis elbil

Uniti har både skabt den lille, højteknologiske bil for at forbedre kørselsoplevelsen og for at gøre bilproduktion og -kørsel mere miljøvenlig og bæredygtigt.

Bilerne vil få plads til to-tre personer og have en tophastighed på 90-120 km/t alt efter modellen.

Kilde: Uniti

”Hele processen er så perfekt, at den første bil, der bliver produceret rent fysisk, vil kunne blive solgt direkte til kunden, uden at der er behov for at producere testbiler inden”, siger CEO for Siemens PLM Software, Mats Friberg.  

Læs også: Industri 4.0 – vi er bagud, men mulighederne er der

Når den fuldautomatiske fabrik tages i brug, vil Uniti i de første år være i stand til at producere op mod 50.000 køretøjer om året. Lige nu arbejder fabrikanten dog stadig på prototypemodellen, der forventes at være klar til sommer.

Læs mere om den højteknologiske elbil her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere