02.10.2013  |  Branchenyt

Unilever vinder EM i supply chain

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gartner har offentliggjort sit bud på årets 15 bedste europæiske virksomhedsforsyningskæder.

Analysehuset Gartner har atter kåret dagligvarekoncernen Unilever som Europas bedste til supply chain.  Unilever bevarer dermed sin position fra 2012 som nummer et på Gartners europæiske top 15-liste.

Læs også: Apple vinder VM i SCM for sjette år i træk

Ifølge analysehuset fortsætter Unilever med at forbedre sin finansielle performance og demonstrerer år efter år sin dygtighed inden for supply chain.  

Nummer to på listen er den spanske producent af modetøj Inditex, der roses for koncernens håndtering af sin end-to-end supply chain, mens den svenske tøjbutikskæde H&M, der af Gartner fremhæves for styringen af sine produkters livscyklus, er nummer tre. 

BASF er ny i top 5
Fire ud af fem virksomheder i top 5 er således gengangere fra forrige år, med fødevaregiganten Nestlé på en fjerdeplads. Kun den tyske kemikalievirksomhed BASF, der over årene stille og roligt er rykket opad på listen, er ny i top 5.

Om BASF siger Gartner, at koncernen har en kompleks værdikæde, der spænder over adskillige store lokationer verden over, hvor outputtet fra et produktionssted bliver brugt som primært materiale et andet sted. Hele dette system kræver et komplekst setup og en tilsvarende produktionsplan.

Læs også: Europas bedste til SCM

Gartner bruger en kombination af finansielle data samt meningstilkendegivelser fra branchen og egne eksperter, når det udarbejder sin rangliste.

Se hele listen

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere