20.04.2020  |  Lager & distribution

Unikt jernbanesamarbejde skal sikre fødevaresikkerhed i Sverige

For at bidrage til at sikre Sveriges fødevaresikkerhed under coronakrisen indgår Volvo, ICA, Scanlog og Green Cargo et samarbejde om at få taget et ellers stillestående godstog i brug. "Det føles både godt og meget vigtigt", lyder det.

ICA har planer om at bruge Volvo Groups godstog til varetransport. Det sker som et led i en plan om at sikre fødevaresikkerheden i Sverige.

Læs også: Forsyningskæderne bliver kortere på den anden side af krisen

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Almindeligvis kører togene med Green Cargo i sydgående retning af for at transportere Volvos varer fra Sverige til fabrikken i den belgiske by Gent.

Det svenske logistikfirma Scanlog har brugt toget i nordgående retning i seks år til at transportere dagligvarer - for eksempel på vegne af ICA.

Siden Volvo midlertidigt indstillede produktionen på sin lastbilfabrik i Gent pga. coronasituationen, har toget holdt stille, men nu vil ICA og Volvo i samarbejde med Scanlog og Green Cargo igen tage toget i brug. 

En usikker situation
Samarbejdet, der tog sin begyndelse i påskedagene, betyder, at to 19 vogne lange tog om ugen – svarende til 80 lastbiler - vil sende varer fra Gent til ICAs lager.

Dette reducerer risikoen for varemangel, der er knyttet til verdens nuværende usikre situation med spredning af infektioner i Europa og potentielt tab af kapacitet på førersiden på grund af sygefravær.

”Sverige er afhængig af, at transport fra Europa fortsætter med at fungere. Faldende eksportstrømme reducerer tilgængeligheden af lastbilkapacitet for nordgående varer. Flere og flere færgelinjer lukkes ned, hvilket betyder, at lastbiltrafikken skal køre en større del af vejen og krydse mange landegrænser", siger Scanlogs administrerende direktør, Mattias Ljungberg.

Læs også: Coronakrisen giver verdensomspændende flaskehalse for godstransporten

"At være i stand til at sikre, at en stor mængde dagligvarer kan transporteres med jernbane, føles både godt og meget vigtigt”, tilføjer han.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere