01.02.2013  |  Strategi & ledelse

Ukonventionelle energikilder ændrer globale supply chains

Indhold fra partner Hvad er dette?

Brugen af ukonventionel olie og gas vil ifølge en ny rapport få stor indflydelse på konkurrencen i fremstillingsindustrien.

En ny rapport fra analyseinstituttet IHS (Information Handling Services) viser, at den stigende udbredelse af ukonventionel olie og gas, det vil sige naturgas og såkaldt ”tight oil”, vil ændre markant på panoramabilledet af verdens konkurrerende industrier og fremstillingsvirksomheder.

I Nordamerika har fremkomsten af ukonventionelle energikilder allerede medvirket til at forbedre fremstillingsvirksomhedernes konkurrenceevne. Og cheføkonom hos IHS, Nariman Behravesh, mener, at tendensen vil brede sig til andre verdensdele.

”Andre regioner og lande med store naturgas og ”tight oil”-ressourcer vil over tid også drage nytte af denne energirevolution og industrielle opblomstring”, siger Nariman Behravesh, medforfatter på rapporten, ifølge Supply Chain Management Review.  

Skæpper i USA’s offentlige kasser
I USA alene estimerer IHS, at stigningen i udvinding af ukonventionel olie og gas har medvirket til skabelsen af 1.7 millioner nye job og givet 62 milliarder dollars i de offentlige kasser i 2012.

Det store fald i energipriserne har også ført til en stigning i investeringer i USA, hvilket udgør en risiko for, at Europa og Asien taber konkurrenceevne og mister produktion til fordel for Nordamerika, vurderer Behravesh.

Stort potentiale for Kina
En anden af rapportens forfattere, Daniel Yergin, Vice Chairman i IHS, ser et stort potentiale for Kina i ukonventionel energi.

”Vores research indikerer, at de ukonventionelle energiressourcer i Kina kan vise sig at være større end i USA”, siger han.

Heldigvis har Europa ifølge Yergin gode muligheder for også at ride med på ”energirevolutions-bølgen” på sigt.

Hent et sammendrag af IHS-rapporten “Energy and the New Global Industrial Landscape: A Tectonic Shift” (kræver registrering)

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere