Trivielle arbejdsopgaver kan udryddes med AI

Med sit unikke AI-system kan Complexio spare medarbejdere for store mængder af ensformige opgaver og virksomheder for store udgifter.

Mange af de opgaver som mennesker i dag løser, ofte uden nødvendigvis at skænke det en tanke, er opgaver, som kunne automatiseres af et AI-system som Complexio. Foto: 123rf.com

27.11.2024

SCM.dk

Complexio er et joint venture mellem verdens største kemikalie- og produkttankervirksomhed Hafnia, der har danske rødder, men hvis hovedkontor ligger i Singapore og den britiske deep-tech-virksomhed Símbolo. Partnerskabet blev indledt tilbage i 2022, og siden har Complexio kortlagt mere end 267 millioner forbindelser i Hafnias systemer og konkluderet, at mange kan spares væk. Det kan Complexios Foundational AI gøre noget ved.

Hvad er Foundational AI? Kort forklaret, så har mange måske hørt om konceptet AI Foundation Models, som dækker over det brede neurale netværk af massive dataset, infrastrukturer og evnen til problemløsning. Men modsat andre LLM-systemer arbejder Complexio direkte i virksomhedens egen infrastruktur og bruger data til at automatisere opgaver og levere helhedsorienteret indsigt i forretningen. Dermed definerer man hos Complexios Foundational AI-system principperne for, hvordan man bringer fundamental AI i spil i allerede eksisterende forretningsmodeller.

Af samme grund er det afgørende for Complexio at være dér, hvor deres kunder er. Derfor åbnede virksomheden sidste år sit kontor i Danmark, netop fordi en af partnerne Hafnia, foruden i Singapore, har kontor i Danmark. Produkterne som Complexio tilbyder, bliver nemlig udviklet i samarbejde med kundens data, og derfor er der heller ikke noget, der hedder ”one size fits all” hos Complexio.

”Den investering Hafnia har foretaget i at få gennemarbejdet og kortlagt deres data i løbet af de seneste 24 måneder, bærer allerede frugt for deres medarbejdere”, siger Complexios CEO Matthew Talbot.

Siden AI for alvor ramte os i bred forstand, da ChatGPT blev tilgængelig i 2022, har AI været på manges læber. Men AI er langt hen ad vejen usynlig for det blotte øje, og dets fulde potentiale for virksomheder er langt mere avanceret end de prompts, de fleste efterhånden kender og har implementeret i deres arbejdsliv.

Mange af de opgaver som mennesker i dag løser, ofte uden nødvendigvis at skænke det en tanke, er opgaver, som kunne automatiseres af et AI-system som Complexio. Hvor generativ AI, som vi altså fx kender det fra ChatGPT, baserer sine svar på en meget bred datamængde, adskiller Complexio sig ved at udvikle en løsning på et meget specifikt datasæt udelukkende hentet fra den enkelte virksomhed. Data som i øvrigt naturligvis ikke deles med tredjepart.

Læs også: Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

Ifølge en McKinsey-rapport kan omkring 30 procent af vores arbejdsopgaver være      automatiseret i 2030. Dette tal kan dog i virkeligheden være langt højere. Når de kræfter frigives tilbage til medarbejderne, kan de i sagens kerne i stedet bruge dem på at løse opgaver, som er mere meningsfulde for medarbejderne og som giver større afkast for virksomheden.

Hvem kan få gavn af Foundational AI? Hvis en virksomhed arbejder med computere betjent af mennesker, så kan man som udgangspunkt få gavn af Foundational AI. I første omgang har Complexio markeret sig inden for shippingindustrien, som en naturlig forlængelse af joint venture-relationen til Hafnia. Men fordi systemet netop skræddersys til den enkelte virksomheds behov, kan systemet tilpasses en hvilken som helst virksomhed eller branche.

Kilde: Complexio

/ PiB

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

27.11.2024SCM.dk

Efter tolv år uden fremskridt: Hvordan kommer shipping i mål?

27.11.2024SCM.dk

Trivielle arbejdsopgaver kan udryddes med AI

27.11.2024Columbus

Sponseret

Columbus og Hydrema udvider succesrigt samarbejde med ny Digital Commerce-aftale

26.11.2024SCM.dk

Selvstændige robotter skal skyde omsætningen i vejret for maskinfabrik på Lolland

26.11.2024Columbus

Sponseret

Columbus og BoConcept indgår ny omfattende Microsoft Dynamics supportaftale

25.11.2024SCM.dk

Ny mobil cobot er større, stærkere og mere præcis

25.11.2024Columbus

Sponseret

COOP fletter IAM ind i alle processer: ”Det er nødvendigt, hvis det skal virke”

23.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online