23.09.2021  |  Branchenyt

Transportsektoren bringer firmaers salg til højere niveau end før COVID-19

Hvor danske firmaers samlede salg gik tilbage, da coronanedlukningerne først ramte, står det nu igen i fuldt flor. Særligt transportsektoren og restaurationsbranchen oplever fremgang, viser tal fra Danmarks Statistisk.

46,3 milliarder kroner har transportsektoren solgt for i juli 2021. Det er 3,8 procent mere end blot måneden før og hele 14,3 procent mere i maj-juli 2021 sammenlignet med februar-april samme år. Det fortæller sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Det gør sektoren til den mest voksende i begge de to perioder næst efter hotel- og restaurationsbranchen. Faktisk er de to brancher de eneste, som har oplevet en positiv vækst, når juli måned sammenlignes med juni. Samlet set er firmaernes salg gået 1,9 procent tilbage, når energi ekskluderes.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Nu melder industrien også om begrænsninger i produktionen

Kigger man i det bredere perspektiv er der dog ingen grund til bekymring for de danske virksomheder. Salget i det første halvår af 2021 er nemlig steget med 9,6 procent sammenlignet med samme periode året før. Det betyder, at firmaers salg ligger stabilt over niveauet i 2020 såvel som før coronakrisen i 2019.

Salget til udlandet steg med hele 10,5 procent, mens stigningen for de indenlandske salgstal på 9,2 procent trak gennemsnittet ned.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere