20.09.2021  |  Produktion

Nu melder industrien også om begrænsninger i produktionen

Coronapandemien medførte, at mange unge tog poderjobs, og det medførte, at serviceerhvervene har meldt om historisk høj mangel på arbejdskraft. Nu følger industrien i fodsporene på både servicefagene samt bygge- og anlægsbranchen og melder om mangel på arbejdskraft. Derudover melder industrien også om mangel på materialer i juli måned.

Industrien har historisk været mindre ramt af produktionsbegrænsninger end de to andre erhverv, vi måler på, men i juli har der været en stor stigning i meldingen om mangel på arbejdskraft og materialer. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Faktisk melder hele 58 procent af virksomheder indenfor industrien om en eller anden form for begrænsninger i produktionen. Kun én gang før er det sket, at mere end halvdelen af virksomhederne i industrien melder om faktorer, der begrænser deres produktion, og det var i løbet af sidste års andet kvartal, hvor coronapandemien meldte sin ankomst. I serviceerhverv er det 60 procent, og for bygge- og anlægsbranchen er det 59 procent.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Optimismen vender tilbage til serviceerhvervene

Særligt mangel på lokaler og materialer er et problem for den danske industri, hvilket næsten 40 procent rapporterer. Derudover melder 35 procent, at de mangler arbejdskraft. Samtidig bliver en rekordhøj efterspørgsel på arbejdskraft ved med at stige i serviceerhvervene, da den hidtige rekord på 24 procent fra juni blev slået allerede i juli med 27 procent. Det er især i turismebranchen, samt vidensservice og rengøring, at der bliver skreget på hænder.

For bygge- og anlægsbranchen fortsætter de seneste måneders stigning i meldingerne om mangel på arbejdskraft og mangel på materialer. Andelen af virksomheder, der ikke oplever begrænsninger er stort set uændret, hvilket indikerer, at de virksomheder der melder om begrænsninger, oplever mere end én produktionsbegrænsning.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere