07.06.2021  |  Branchenyt

Optimismen vender tilbage til serviceerhvervene

Mens der var fremgang hos detailhandlen i marts og april, er det nu i serviceerhvervene at man finder de positive forventninger frem. Optimismen omkring de næste tre måneders omsætning går hånd i hånd med genåbningen.

I Danmarks Statistiks nyeste pulsmåling på dansk økonomi viser genåbningens effekt sig. Særligt i serviceerhvervene ser man positivt på fremtiden.

I industrien går det også godt, hvilket især skyldes stigende ordrebeholdning. Begge erhverv er steget i deres konjunkturindikatorer i maj, henholdsvis med 7 og 3 point.

Bygge og anlæg er faldet 4 point i maj, mens detailhandel er faldet med 6 point. Begge disse fald kommer efter perioder med fremgang. Især detailhandlen havde kraftig fremgang i marts og april.

Generelt ser det også ud til at både erhvervslivet og forbrugerne får større tillid til økonomien. Tillidsindikatoren steg fra 107,1 i april til 110,9 i maj, ligesom færre forretninger forventer at må dreje nøglen om grundet corona hen over sommeren.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere