30.05.2018  |  Branchenyt

Transportfirma sluttede 2017 med millionunderskud

Blue Water Holding har netop offentliggjort koncernens seneste regnskab, som bærer præg af store investeringer og forandringer i virksomheden, men også et minus på 76 mio. kr.

I transportfirmaet Blue Water Shipping sluttede man 2017 med en omsætning på knap 5,2 mia. kroner. Men resultatet levede ikke op til firmaets forventninger, da bundlinjen siger minus 76 mio. efter skat.

Læs også: Mærsk regnskab viser milliardunderskud 

”Vi havde forventet et noget bedre resultat, så det er klart utilfredsstillende. Resultatet er dog ikke overraskende, da vi gennem 2017 har været nødt til fortsat at lave store investeringer i vores forretning. Vi må konstatere, at det har taget længere tid at få fuld effekt af vores nye terminal i Taulov, og at implementeringen af vores nye transport management IT-system også har påvirket vores drift negativt", siger bestyrelsesformand og grundlægger af Blue Water, Kurt Skov.

Koncernens nye IT-system, Taulov-terminalen og de nordiske aktiviteter har sammen belastet resultatet med 50 mio. kroner. Dertil er en igangværende IT-strategi, hvor antallet af eksisterende systemer reduceres kraftigt, med til at påvirke negativt med 25 mio. kroner.

Inden for energi- og projektområdet samt havnerelaterede aktiviteter blev 2017 påvirket negativt med 45 mio. kroner. Det skyldes et lavere aktivitetsniveau samt omkostninger til opstart af fremtidige projekter, men også at firmaet har valgt at investere i at fastholde bemandingen og kompetencerne til trods for det indtil videre fortsat lave aktivitetsniveau i olie- og energisektoren.

Satser på overskud i 2018
I 2018 regner koncernen dog med at vende de røde tal til sorte.

”Vi forventer at levere et overskud på 20-30 mio. kroner i 2018, og med afsæt i sidste års resultat kræver det naturligvis en stor indsats. Vi har dog grundlæggende en god og solid forretning, der sidste år var påvirket af ekstraordinære omkostninger,” siger Søren Nørgaard Thomsen, der er i februar tiltrådte som ny adm. direktør og dermed overtog fra Kurt Skov.

Læs også: Sorte tal hos Norden efter fem års underskud 

Direktøren forventer en positiv udvikling på flere områder – blandt andet at have godsterminalen i Taulov fuldt implementeret i år. Og sammen med den fortsatte implementering af de nye IT-systemer mener Søren Nørgaard Thomsen, at firmaet løbende kan opnå forbedringer og effektiviseringer af dets forretningsprocesser og arbejdsrutiner.

-JJK 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere