05.09.2016  |  Branchenyt

Transportbranchen mangler stadig arbejdskraft

Næsten 10.000 stillinger er netop nu ledige i danske transport- og handelsvirksomheder. Det er det højeste antal i seks år.

Antallet af ubesatte stillinger i private transport- og handelsvirksomheder er det højeste siden år 2010, hvor man begyndte at føre statistikken, skriver transportsektorens arbejdsgiverforening ATL. Antallet af ledige stillinger for 1. kvartal af 2016 ligger på cirka 10.000, hvilket er 1.500 højere end samme kvartal sidste år. Det er en stigning på cirka 18 procent.

Selvom der ikke findes nogen lignende statistik for transportbranchen alene, er direktør i ATL, Lars William Wesch, ikke i tvivl om tendensen:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi oplever, at virksomhederne inden for vejgodstransporten i stigende grad efterspørger arbejdskraft. Der er brug for en omfattende indsats i de kommende år, hvis ikke manglen på arbejdskraft skal påvirke virksomhedernes muligheder for at udvikle sig”, siger ATL-direktøren.

Bruger udenlandsk arbejdskraft
I begyndelsen af året spurgte ATL sine medlemmer om deres forventninger til fremtiden. Her kom det ligeledes frem, at det ofte er svært for vognmændene at besætte de ledige stillinger.

Blandt de virksomheder, der sidste år søgte efter nye medarbejdere, viser undersøgelsen endvidere, at hver fjerde søgte forgæves. Af samme årsag ansætter mere end hver syvende vognmand udenlandsk arbejdskraft.

Læs også: Ny kampagne skal tiltrække flere til transportfaget

”Det er helt nødvendigt, at vi fortsætter charmekampagnen og sørger for at tiltrække flere unge til branchen. Vi kan glæde os over, at Transportens Udviklingsfond har besluttet at forlænge kampagnen ’Job i transport’, som ATL, DTL-A og 3F står bag”, siger Lars William Wesch.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere