11.10.2019  |  Branchenyt

Transportbranchen beder EU om penge til grøn omstilling

En sammenslutning af organisationer inden for transportbranchen, der bl.a. tæller skibsejerorganisationen ECSA, opfordrer EU til finansielt at støtte overgangen til et klimaneutralt og grønt transportsystem.

Forud for de kommende forhandlinger om EU’s finansielle rammer opfordrer forbundet for europæiske skibsejere ECSA sammen med mere end 40 andre europæiske transportorganisation Europa-Parlamentet og Europarådet til at øge det såkaldte CEF-budget.

Læs også: Ny international erklæring om grøn transport

Det skriver ECSA selv på sin hjemmeside og peger på, at overgangen til et klimaneutralt og grønt transportsystem kræver investeringen.

”Den europæiske shippingindustri er fuldt engageret i at arbejde hen mod at blive CO2-neutral inden for dette århundrede i overensstemmelse med IMO’s reduktionsstrategi”, siger ECSA’s generalsekretær, Martin Dorsman, og fortsætter:

”Det meget ambitiøse reduktionsmål vil kræve gennembrud inden for forskning og udvikling af teknologier, udstyr og brændstoffer, der endnu ikke eksisterer. EU-støtte vil være nødvendigt for at skabe vækst og arbejdspladser i Europa”.

Læs også: Eksperter: Biogas kan bane vejen for grøn transport

Som eksempel på projekter, der kunne have gavn af støtte fra EU, nævner ECSA, at EU-programmet Trans European Transport Network (TEN-T) stadig mangler 750 mia. euro (godt 5.600 mia. kr.) for at blive færdiggjort frem mod 2030.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere