13.09.2018  |  Branchenyt

Ny international erklæring om grøn transport

Danmark er gået med i en international erklæring, der har til opgave at styrke og udvikle grøn transport, fremme bæredygtig økonomi og forbedre luftkvaliteten i byerne.

En ny international erklæring, Birmingham-erklæringen, som Danmark er gået med i, skal styrke det politiske fokus på kulstof-reduktionen inden for transport.

Transportsektoren er en af de største kulstofsyndere i verden, og dermed også en stor udfordring i forhold til klimaforandringerne. CO2-udledningen fra transportsektoren vil stige op mod 60 procent frem mod 2050 på verdensplan, ifølge tal fra den internationale organisation for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Landende vil bl.a. sætte farten op på omstillingen til grøn transport, herunder den offentlige transport, fremme bæredygtig økonomi og forbedre luftkvaliteten i byerne.

Læs også: Bring går over til CO2-fri transport

Erklæringen blev i tirsdags, den 11. september, underskrevet i den engelske by Birmingham.

”Med Birmingham-erklæringen får vi sendt endnu et vigtigt signal til bilindustrien om, at tiden for benzin- og dieselbiler for alvor er ved at rinde ud. Vi har allerede sammen med andre lande markeret os skarpt i EU for et ambitiøst reduktionsmål for nye biler i 2030 på mindst 40 procent. Og inden længe kommer regeringen med vores klimaudspil, hvor omstillingen til grøn transport vil være i fokus”, siger energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Landende i erklæringen inkluderer Danmark, Storbritannien, Frankrig, Indonesien, Italien, Portugal, Australien, Barbados, Holland, Hviderusland og De Forenede Arabiske Emirater.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere