Tetra Pak opfordrer til bæredygtige forsyningskæder
Fødevare- og emballageindustrien er nødt til at se ud over egne virksomheder og arbejde for at forbedre bæredygtigheden i hele forsyningskæden, mener Tetra Paks bæredygtighedschef.
Hvis man gerne vil foretage bæredygtige indkøb må man se på alle led i en fødevareemballages cyklus, inklusiv materialer, genanvendelse og energiforbrug.
Det fastslog Mario Abreu, global bæredygtighedschef i Tetra Pak, på EU-konferencen Green Week om europæisk miljøpolitik, der fandt sted i Bruxelles i starten af juni.
Hvis vi fokuserer på emballageindustrien, vil vi gerne minimere ressourceforbruget, sikre en ansvarlig produktion fra rette sted og levere varen inden for emballage nemlig at beskytte og bevare fødevaresikkerheden, siger Mario Abreu til foodproductiondaily.com.
Ansvarlighed modvirker risici
Ud over den miljømæssige ansvarlighed, er ressourceeffektivitet nødvendig for at sikre forsyningskæden og modvirke risici såsom stigende energipriser og råvareknaphed, tilføjer han.
Mario Abreu mener, at det er helt afgørende, at virksomheder tager ansvar for bæredygtighed i forsyningskæderne.
Jeg tror, at det er nødvendigt at forstå ens forsyningskæde, og hvad der er på spil i forhold til at mindske risici. Vi kan ikke læne os tilbage og sige, at der altid vil være papir nok. Vi kan ikke tænke på den måde, siger han til foodproductiondaily.com.
Læs også: Coca-Cola-flasketapperi øger transparensen i supply chain
Tetra Pak har et mål om udelukkende at benytte FSC-certificeret karton (papir fra ansvarlige skovbrug). Ifølge firmaet er andelen steget fra 38 til 41 procent fra 2012 til 2013.
- JKK