18.04.2017  |  Lager & distribution

Teslas lastbil nærmer sig

Til september løfter amerikanske Tesla sløret for sin kommende lastbil, Tesla Semi. Det er småt med detaljer om vognen, men forventningen er, at den vil være selvkørende på et højt niveau.

At den amerikanske elbilgigant Tesla, der er blevet USA's mest værdifulde bilproducent, barsler med lastbilplaner er ikke nogen nyhed i sig selv. Mere interessant er det imidlertid, at der nu er kommet en mere konkret tidshorisont på strategien.

Det skete i sidste uge, at Teslastifteren Elon Musk tweetede at selskabet vil afsløre sin lastbil, Tesla Semi, til september, og at holdet omkring har ”gjort et fantastisk stykke arbejde”, der er ”seriøst næste skridt”.

Specielt den sidste linje har sat gang i spekulationerne omkring lastbilens egenskaber. Udover at den selvfølgelig vil være 100 procent elektrisk, så er det nemlig småt med detaljer omkring vognen, og derfor gætter analytikerne på, at Musk hentyder til lastbilens evner som selvkørende.

Læs også: Nikola klar med prototype på brintlastbil

”Det er i hvert fald en semi-autonom lastbil”, siger analytikeren Ben Kallo fra Robert W. Baird & Co., til Bloomberg, og tilføjer at ”Det vigtige her er at mens alle er fokuserede på den nye Model 3 [Teslas kommende, billigere personbil, red.], er der mange andre projekter i gang hos Tesla”.

Tesla selv har afvist at kommentere på Musks tweet. Selskabets aktiekurs steg imidlertid med 2,4 procent oven på annonceringen, og værdisatte dermed Tesla Inc. til lige knap 50 mia. dollars (godt 350 mia. kr.). For nylig var selskabet endda mere værd end den snart 100 år gamle mastodont General Motors, ligesom Ford er distanceret med omkring $5 mia.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere