Teknologisk Institut bliver en del af Danmarks store satsning på lagring af CO2

Nyt partnerskab skal udvikle og modne teknologi og infrastruktur til at fange, lagre og bruge CO2. 20 projekter igangsættes nu, og de første løsninger skal være klar i 2025.

INNO-CCUS er et af fire partnerskaber, såkaldte Innomissions, der skal levere markante bidrag til, at Danmark nedbringer CO2-udledningen og samtidig styrker dansk erhvervs konkurrencekraft. Arkivfoto: Jumpstory.

12.07.2022

SCM.dk

Fangst, lagring og anvendelse af CO2, også kaldet CCUS, bliver en del af løsningen for at nå Danmarks mål om 70 procent reduktion af CO2 i 2030. Indsatsen for at nå målet intensiveres nu med en bevilling på 201 millioner kroner fra Innovationsfonden til et nyt partnerskab kaldet INNO-CCUS.

INNO-CCUS er et af fire partnerskaber, såkaldte Innomissions, der skal levere markante bidrag til, at Danmark nedbringer CO2-udledningen og samtidig styrker dansk erhvervs konkurrencekraft. I hver Innomission samarbejder en lang række virksomheder og vidensinstitutioner om at fremme den fælles dagsorden.

Læs også: Gnidningsfri grøn omstilling skal være inspiration for andre

”Fangst og anvendelse af CO2 er bydende nødvendigt for, at vi som samfund løser den altoverskyggende klimakrise. Det er svært at overdrive, hvor vigtig denne Innomission er for arbejdet hen imod en fossilfri fremtid, og vigtigheden øges time for time. Derfor er vi på Teknologisk Institut stolte over at være en del af partnerskabet”, udtaler direktør Sune Dowler Nygaard fra Teknologisk Institut.

Med en bevilling på 201 millioner kroner skal INNO-CCUS de kommende år udvikle og modne teknologi og infrastruktur til at fange, lagre og bruge CO2. Partnerskabet har fokus på både kortsigtede og langsigtede løsninger og forventer således allerede i 2025 at kunne levere de første, konkrete resultater, som vil bidrage til CO2-reduktioner.

20 projekter igangsættes nu

Allerede nu igangsættes 20 projekter inden for fem områder, der enkeltvis og i sammenhæng skal sikre løsninger til nedbringelse af CO2-udledningen.

Teknologisk Institut deltager i tre projekter, der gennemføres i samarbejde med en række videns- og industripartnere. Projekterne har fokus på henholdsvis overvågning af CO2-lagre, CO2 fra afbrænding af biomasse og udledninger fra cementproduktion.

Læs også: Begejstring for grøn omstilling blander sig med stærke følelser for skibsfartens traditioner

Teknologisk Institut deltager i forvejen i flere partnerskaber om CCUS, herunder Project Greensand, der udvikler en infrastruktur til lagring af CO2 i nedlagte oliereservoirer i Nordsøen.

”Både bevillingsgivere og virksomheder investerer mere og mere ambitiøst i grøn omstilling, herunder CCUS. Og det sker i partnerskaber, der bliver stadig større og stadig bredere. Det er ubetinget godt og tvingende nødvendigt, fordi de brede partnerskaber giver mulighed for interaktion mellem behov og løsninger i hele forsyningskæden. Netop det er fundamentet for at skabe en solid teknologisk infrastruktur, der fungerer, ikke kun økonomisk og teknologisk, men også i stor skala. Og derfor er INNO-CCUS er vigtigt skridt på vejen”, siger Sune Dowler Nygaard fra Teknologisk Institut.

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Ny samarbejdsaftale mellem WELAND Solutions og Hans Schourup A/S

21.11.2024SCM.dk

Logistikleverandør bruger AI i stort samarbejde med nøgleaktører

20.11.2024SCM.dk

26 millioner skal hjælpe endnu flere virksomheder med grøn omstilling

19.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Få styr på dine emballagedata med GS1Trade Packaging

18.11.2024SCM.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

18.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Daarbak Redoffice valgte Slimstock Nordic som partner inden for Supply Chain

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online