Teknologisk Institut bliver en del af Danmarks store satsning på lagring af CO2

Nyt partnerskab skal udvikle og modne teknologi og infrastruktur til at fange, lagre og bruge CO2. 20 projekter igangsættes nu, og de første løsninger skal være klar i 2025.

INNO-CCUS er et af fire partnerskaber, såkaldte Innomissions, der skal levere markante bidrag til, at Danmark nedbringer CO2-udledningen og samtidig styrker dansk erhvervs konkurrencekraft. Arkivfoto: Jumpstory.

12.07.2022

SCM.dk

Fangst, lagring og anvendelse af CO2, også kaldet CCUS, bliver en del af løsningen for at nå Danmarks mål om 70 procent reduktion af CO2 i 2030. Indsatsen for at nå målet intensiveres nu med en bevilling på 201 millioner kroner fra Innovationsfonden til et nyt partnerskab kaldet INNO-CCUS.

INNO-CCUS er et af fire partnerskaber, såkaldte Innomissions, der skal levere markante bidrag til, at Danmark nedbringer CO2-udledningen og samtidig styrker dansk erhvervs konkurrencekraft. I hver Innomission samarbejder en lang række virksomheder og vidensinstitutioner om at fremme den fælles dagsorden.

Læs også: Gnidningsfri grøn omstilling skal være inspiration for andre

”Fangst og anvendelse af CO2 er bydende nødvendigt for, at vi som samfund løser den altoverskyggende klimakrise. Det er svært at overdrive, hvor vigtig denne Innomission er for arbejdet hen imod en fossilfri fremtid, og vigtigheden øges time for time. Derfor er vi på Teknologisk Institut stolte over at være en del af partnerskabet”, udtaler direktør Sune Dowler Nygaard fra Teknologisk Institut.

Med en bevilling på 201 millioner kroner skal INNO-CCUS de kommende år udvikle og modne teknologi og infrastruktur til at fange, lagre og bruge CO2. Partnerskabet har fokus på både kortsigtede og langsigtede løsninger og forventer således allerede i 2025 at kunne levere de første, konkrete resultater, som vil bidrage til CO2-reduktioner.

20 projekter igangsættes nu

Allerede nu igangsættes 20 projekter inden for fem områder, der enkeltvis og i sammenhæng skal sikre løsninger til nedbringelse af CO2-udledningen.

Teknologisk Institut deltager i tre projekter, der gennemføres i samarbejde med en række videns- og industripartnere. Projekterne har fokus på henholdsvis overvågning af CO2-lagre, CO2 fra afbrænding af biomasse og udledninger fra cementproduktion.

Læs også: Begejstring for grøn omstilling blander sig med stærke følelser for skibsfartens traditioner

Teknologisk Institut deltager i forvejen i flere partnerskaber om CCUS, herunder Project Greensand, der udvikler en infrastruktur til lagring af CO2 i nedlagte oliereservoirer i Nordsøen.

”Både bevillingsgivere og virksomheder investerer mere og mere ambitiøst i grøn omstilling, herunder CCUS. Og det sker i partnerskaber, der bliver stadig større og stadig bredere. Det er ubetinget godt og tvingende nødvendigt, fordi de brede partnerskaber giver mulighed for interaktion mellem behov og løsninger i hele forsyningskæden. Netop det er fundamentet for at skabe en solid teknologisk infrastruktur, der fungerer, ikke kun økonomisk og teknologisk, men også i stor skala. Og derfor er INNO-CCUS er vigtigt skridt på vejen”, siger Sune Dowler Nygaard fra Teknologisk Institut.

- KCP

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

20.12.2024SCM.dk

Ny bæredygtighedscertificering kan hjælpe med nyt emballagedirektiv

18.12.2024SCM.dk

International lederprofil skal stå i spidsen for Danske Fragtmænd

18.12.2024WITRON Group

Sponseret

How intercultural teams help WITRON to evolve

18.12.2024SCM.dk

Wrist Ship Supply køber op i Brasilien

18.12.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Second Life Truck – Hvor økonomi og miljøhensyn går hånd i hånd

17.12.2024Descartes

Sponseret

AI vil få stor indflydelse på den danske transport- og logistikindustri

17.12.2024SCM.dk

Odense får et nyt stort produktionsanlæg til mange milliarder og et kæmpe lager

17.12.2024SCM.dk

Intelligente ventilatorer udløser stor AI-pris

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jagten på at skabe en bedre fremtid

Sådan lyder én af mange spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en helt ny webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Mere sikkerhed - mindre aftryk

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Grundlæggende objektorienteret programmering

Vil du opkvalificere dine evner inden for objektorienteret programmering? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at designe objektorienterede programløsninger for din virksomhed.

Dato

27.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup