19.11.2013  |  Strategi & ledelse

Syv ud af ti virksomheder er udsat for svindel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Antallet af virksomheder, der bliver ofre for svindelnumre, er stigende, viser ny rapport.

70 procent af de virksomheder, der har medvirket i rådgivningsfirmaet Krolls Global Fraud Report, fortæller, at de har været udsat for svindel i det seneste år. Det er en stigning på ni procent fra året før, hvor 61 procent havde oplevet forsøg på fupnumre i større eller mindre grad.  

Læs også: Logistik på russisk

Stigningen skyldes ifølge Kroll især, at flere virksomheder bliver globale og ekspanderer på risikofyldte markeder, og at de outsourcer større dele af forretningen.

Den største stigning i svindlen ligger inden for områderne salg, leverandører og indkøb, som en ud af fem virksomheder har haft bitre erfaringer med i løbet af de sidste 12 måneder.

Korruption holder virksomheder ude af bestemte markeder
Andelen af virksomheder udsat for forsøg på korruption, er ifølge undersøgelsen også steget, fra 11 til 14 procent.

Korruption er den væsentligste faktor, der afholder virksomheder fra at gøre forretning i Afrika, Latinamerika og Indien. Næsten halvdelen svarer, at de ikke er gået ind på et bestemt marked på grund af frygten for korruption.  

Kroll-rapporten viser desuden, at virksomhederne i stigende grad også bliver udsat for flere forskellige former for svindel, i gennemsnit 2,3 forskellige slags bedrag mod 1,9 forrige år.     

Læs også: DB Schenker rydder vejen til Rusland 

Den generelle frygt for svindel er steget markant, hele 81 procent mener, at deres virksomhed er blevet mere udsat de seneste 12 måneder. I den forrige undersøgelse var det 63 procent, skriver supplychainbrain.com.

- JKK  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere