23.10.2015  |  Produktion

Sydkorea vil udkonkurrere Kina med robotter

Sydkorea vil udfordre Kinas produktionsarbejdere med robotteknologi.

Samsung har i samarbejde med den sydkoreanske regering startet et projekt om at udkonkurrere kinesiske arbejdere med billige robotter. Det skriver det velansete britiske teknologimagasin Wired.

Læs også: Rapport: Industrirobotter i kæmpe vækst

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samsung har fået en ordre fra regeringen om udvikling af robotter for den nette sum af 113 mia. kr., og teknologigiganten skal være færdig i 2018.

Robotterne skal blandt andet lave elektronikprodukter såsom telefoner, hvorfor flere eksperter spekulerer i, om Sydkorea prøver at få produktionen af iPhones væk fra Kina og ind på sydkoreansk territorium. 

Det vil regeringen ikke komme ind på, men dog fejler ambitionsniveauet ellers ikke noget i Sydkorea.

"Når prisvenlige robotter kommer på markedet og bliver mere udbredte, vil det føre til skabelsen af ’smart factories’ og skabe vidtrækkende nyskabelser til fremstillingssektoren", skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Rekord antal robotter i danske industrivirksomheder

Sydkorea er i forvejen det land i verden, hvor der er flest robotter pr. produktionsarbejder. 

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere