Annonce

Opret nyhed

Robotteknologi bliver stadig mere anvendt - også hos de danske industrivirksomheder. Foto: Flickr/Steve Jurvetson

Rekord antal robotter i danske industrivirksomheder

2014 bød på eksplosiv vækst i danske virksomheders brug af robotter. Flere virksomheder anvender teknologien, og væksten sker i nye brancher.

BRANCHENYT

Robotteknologi bliver mere og mere almindeligt blandt danske virksomheder. Det viser en ny opgørelse fra International Federation for Robotics (IFR), der hvert år opgør antallet af robotter i de forskellige landes virksomheder.

Læs også: Robotter bliver stadig mere udbredte

Undersøgelsen peger på, at 2014 blev et sandt robotår, sammenlignet med året før. Således fandt lidt over 600 nye robotter frem til danske virksomheder sidste år - det højeste antal nogensinde - svarende til en stigning på 27 procent, skriver teknisknyt-online.dk.

Med en antagelse om, at danske robotter i snit er i drift i 10 år, anslår rapporten er der i alt 4150 aktive robotter i de danske virksomheder i dag.

Steffen Enemark, direktør for ABB Robotics i Danmark, mener, at fremgangen kan tilskrives, at nye brancher øjner muligheder i robotteknologi, specielt i takt med at teknologien rykker sig.

Læs også: Danske virksomheder misser roboteventyr

”Robotterne anvendes nu langt bredere – i flere industrier og løsninger. Vi oplever særligt stor vækst i segmenter som medicinal-, plast- og fødevareindustrien. Disse nye, sikre kollaborative robotter vil gøre det muligt at automatisere en større del af produktionen til gavn for selv de mindre virksomheder,” siger han. 

-JPN

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce