Supply chain resilience driver 18% stigning i globale opkøb og fusioner
Trods høje renter og beskeden økonomisk vækst steg global aktivitet inden for fusioner og opkøb (M&A) i 3. kvartal 2024 med en stigning på 18 procent i den samlede transaktionsværdi sammenlignet med året før. Årsagen er ikke mindst ønsket om at skabe mere robuste forsyningskæder.
Ifølge GlobalData’s seneste rapport, “Global M&A Deals in Q3 2024 – Top Themes by Sector”, steg antallet af transaktioner med 4 procent fra 3. kvartal 2023 til 7.890 handler i 3. kvartal 2024.
"En stigning i geopolitiske spændinger, befolkningstilvækst, miljømæssige, sociale og governance-forhold (ESG), arbejdskraftmangel og digital transformation har alle bidraget til et større fokus på aftaler relateret til forsyningskæden. Dette gælder særligt for sektorerne bilindustri, forbrugervarer, basismaterialer, sundhed, transport, infrastruktur, logistik og industri”, fortæller Priya Toppo, Strategic Intelligence Analyst hos GlobalData, forklarer Priya Toppo, analytiker i Strategic Intelligence hos GlobalData.
Læs også: Elektronisk affald fra AI-sektoren bliver en af fremtidens store udfordringer
Den største transaktion relateret til forsyningskæden i kvartalet var fusionen mellem China First Heavy Industries og China Shipbuilding til en værdi af 16 milliarder USD. Dette var også den største aftale i industrisektoren i 3. kvartal 2024 efterfulgt af TowerBrook Capital Partners og Clayton, Dubilier & Rice's opkøb af R1 RCM for 9 milliarder USD og Boeings opkøb af Spirit AeroSystems for 8 milliarder USD.
"Nordamerika dominerede fortsat M&A-aktiviteten med 3.112 transaktioner til en samlet værdi af 325 milliarder USD i 3. kvartal 2024. Europa, Kina, Sydamerika og Mellemøsten og Afrika oplevede dog et fald i værdien af deres transaktioner sammenlignet med året før", tilføjer Toppo.
”Udsigterne for M&A-aktivitet i det sidste kvartal af 2024 er forsigtigt optimistiske, da potentielle rentenedsættelser i nogle markeder og en generelt forbedret global økonomisk udsigt kan drive aktiviteten fremad. Store aftaler kan dog støde på udfordringer, især i USA, hvor antitrust-spørgsmål fortsat er et fokusområde for myndighederne", konkluderer Toppo.
/ PiB