Større behov for cybersikkerhed til kritisk infrastruktur

Cybertruslen mod produktions- og logistikvirksomheder stiger. Virksomheder står fortsat overfor enorme sikkerhedsudfordringer. Samtidig er den del af it-branchen, der har fokus på OT-miljøer (OT = operational technology, red.), i transformation og nye regulative krav kalder på omstillingsparathed.

Christian Rutrecht, Cybersikkerhedsekspert ved Fortinet Danmark gør opmærksom på, at truslerne stiger, og fladerne hvor IT og OT mødes bliver større, hvilket fører til større cyberrisiko. Foto: PR-foto

05.09.2024

SCM.dk

En ny global rapport fra Fortinet peger på, at antallet af cyberangreb mod OT-systemer stiger. Godt tre fjerdedele (73 procent) af de adspurgte virksomheder inden for OT har oplevet angreb, der påvirkede både IT- og OT-systemer (op fra 49 procent i 2023). Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at virksomheder implementerer cybersikkerhedsløsninger, der er specielt udviklet til OT-miljøer, herunder kritisk infrastruktur. 

”Truslerne stiger, og fladerne hvor IT og OT mødes bliver større, hvilket fører til større cyberrisiko. Traditionelle IT-sikkerhedsværktøjer er ikke altid optimale for OT-sikkerhed, og endnu værre kan de på grund af regulative- og leverandør krav ikke implementeres i OT-miljøer. Hos Fortinet har vi en dedikeret produktafdeling til at udvikle og bygge de løsninger, som virksomheder har brug for til at understøtte deres forretning og digitale transformation i OT. Det er vigtigt, at leverandører og producenter bygger og udvikler løsningerne, som virksomhederne har brug for, ikke omvendt”, siger Christian Rutrecht, Cybersikkerhedsekspert hos Fortinet Danmark. 

Læs også: Medarbejderne skal klædes bedre på til at bruge AI

Den del af IT-branchen der har fokus på OT-miljøer er i en transformationsfase, og mange virksomheder er i gang med, eller har et ønske om at modernisere, optimere og automatisere arbejdsprocesser. Samtidig står branchen overfor nye regulative krav, der kræver at virksomheder er omstillingsparate. Nye NIS2-krav og andre sektorspecifikke regulativer bliver blandt andet pålagt virksomheder, og der skal derfor tænkes i nye måder at gøre tingene på. 

”Vi ser i høj grad, at OT-virksomheder planlægger og investerer i resilience infrastructure. Det vil sige, at infrastrukturen ikke kun er designet til at kunne modstå de nuværende trusler, men også planlægger dens levetid, så den er robust og fleksibel til fremtidige trusler og organisationens strategi samt omstilling”, fortæller Rutrecht. 

Fortinet har netop forbedret sin OT-sikkerhedsplatform til beskyttelse af cyberfysiske systemer, som er branchens mest omfattende. Opdateringerne giver forbedrede funktioner til sikre netværk og sikkerhedsoperationer (SecOps). OT-sikkerhedsplatformen er designet til at mindske industrielle risici, accelerere og optimere OT-sikkerheden. 

Kilde: Fortinet

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online