22.10.2021  |  Branchenyt

Softwarevirksomhed EG overtager transportsystemet Alystra

Nordiske softwareselskab EG underskrev i sidste uge en aftale om at købe det svensk-baserede it-transportløsningen Alystra og relaterede aktiviteter fra ejeren, finske TietoEVRY.

Alystra er en it-transportløsning til speditører og vognmænd, der administrerer planlægning, ruter, økonomi og fakturering. Systemet bliver nu opkøbt af softwarevirksomheden EG, der på to år har investeret mere end to milliarder kroner i danske og nordiske softwarevirksomheder.

”Med aftalen træder vi ind på det svenske marked for digital håndtering af transport, og det giver os muligheden for at udvide EG's portefølje til den nordiske transportbranche”, siger Mikkel Bardram, som er CEO i EG, og fortsætter:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi ser en stigende efterspørgsel efter standardsoftware i transportbranchen, da teknologien giver mulighed for at mindske ressourceforbruget - med en positiv effekt på både økonomi og miljø.

Læs også: Thisted-firma vil revolutionere software til logistikbranchen

Der er over 10.000 speditører i transportbranchen i Sverige, der beskæftiger mere end 86.000 medarbejdere.

”I modsætning til globale transportvirksomheder, der har transportløsninger fra globale leverandører, er der mange mindre og mellemstore speditører, som har behov for brugervenlige transportsystemer, der kræver mindre investeringer. Alystra har med succes leveret til dette segment i mere end 20 år, og jeg er overbevist om, at vi fremadrettet kan levere endnu bedre og mere effektive systemer som en del af EG", siger Uno Liljedahl fra Alystra.

EG har d. 13. oktober underskrevet aftalen om at overtage Alystra fra TietoEVRY. Salget forventes gennemført inden udgangen af 2021.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere