26.10.2010  |  Sourcing

SMV-virksomheder frygter ikke globalisering

På trods af den globale økonomiske krise og den danske handels følsomhed overfor det internationale markedsudvikling,...

På trods af den globale økonomiske krise og den danske handels følsomhed overfor det internationale markedsudvikling, ser lederne i små og mellemstore virksomheder i Danmark globaliseringen som en fordel. Ifølge en ny undersøgelse, foretaget af UPS Danmark, mener 95 procent af de adspurgte virksomheder således, at de kan drage nytte af globaliseringen. Kun to procent synes, at det er en ulempe, og resten mener, at det hverken er en fordel eller en ulempe.
”Danmark er en eksporterende nation med en høj grad af international handel. Derfor er det godt, at de små og mellemstore virksomheder har taget det globale marked til dig og ser det som en fordel, på trods af de økonomiske udfordringer, der er på mange eksportmarkeder”, siger operationschef i UPS Danmark, Peter Panduro.
De største barrierer for danske virksomheders ekspansion i udlandet, er de omkostninger, som er forbundet med større global aktivitet. 38 procent mener, at dette udgør den største forhindring. 18 procent peger på kulturelle og sproglige barrierer, 16 procent peger på valutakurser, mens 13 procent er hæmmet af mangel på viden om den globale markedsplads.
De danske ledere af små og mellemstore virksomheder blev også spurgt om, hvilke udfordringer der bekymrer dem mest. 47 procent siger, at stabilitet på de finansielle markeder udgør deres største bekymring. Klimaændringerne kommer med 18 procent ind på en andenplads. 12 procent er bekymrede for den økonomiske trussel fra Kina, hvilket måske afspejler debatten om den fremtidige verdensorden. Kun 7 procent er primært bekymrede for terrorisme.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere