21.05.2019  |  IT

Skab bedre og mere korrekte avancer med Datacon Priskalkulation

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med Datacons priskalkulationssystem bliver du endnu bedre til at sikre korrekte avancer - endda i et endnu højere tempo end du er vant til.

 • Har din virksomhed svært ved at nå at få opdateret jeres salgspriser i takt med, at omkostningerne ændrer sig?
   
 • Er dine indkøbere eller vareplanlæggere trætte af, at bruge lang tid på at vedligeholde lange regneark med endeløse linjer af varer der hver især indeholder mange forskellige delomkostninger, såsom fragt, indkøbspriser, klargøring, afgifter mm.?
   
 • Kunne du tænke dig et system der automatisk kalkulerer salgspriser på alle dine varer, uden at skulle ind at rette på hver enkelt vare?

Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af overstående spørgsmål, så er Datacon Priskalkulation med al sandsynlighed noget for dig.

HVAD ER DET?

Datacon Priskalkulation er et fleksibelt priskalkulationssystem, som henvender sig til handelsvirksomheder, der anvender Dynamics 365 for Finance & Operations.

På basis af kalkulationsmodeller, indkøbspriser, stamdata på varerne, afgiftskoder, fragtkoder og avancekoder dannes kalkulationsforslag for de enkelte varer, herunder varianter.

Der kan opsættes en arbejdsgang, så de enkelte varekalkulationer automatisk kan genbehandles (fx efter ændring af stamdata) og overdrages til godkendelse af en anden bruger, hvorefter kostpriser og salgspriser kan opdateres.

Ved ændring af tillægssatser såsom fragtrater eller punktafgifter, spørger systemet om man med det samme vil beregne nye kalkulationer for alle de varer, som bliver berørt af ændringen.

Kalkulationsmodellerne beskriver hvilke elementer, der kan indgå i kalkulationen, og kan frit defineres for den enkelte vare. Det omfatter blandt andet:

 1. Købspris
 2. Avancekode
 3. Indholdets rumfang
 4. Indholds-antal
 5. Nettovægt
 6. Klargøring

Du kan frit definere dine egne formler og få beregnet hensættelser, eksempelvis fragt, punktafgifter, palleudgifter og klargøring. Resultatet af en godkendt og bogført kalkulation vil være, at der pr. lokation dannes en kostpris, en salgspris og diverse hensættelser til hjemtagelsesomkostninger.

HVAD BETYDER DET FOR DIG?

 • Muligheden for automatisk kalkulering gør, at du kan beregne dine salgspriser endnu hurtigere end du er vant til
 • Dine medarbejdere slipper for manuelt at skulle opdatere priser for samtlige varer, men kan med smarte workflows få systemet til selv at opdatere alle de berørte varer med få klik
 • Det sparer dig tid og dermed omkostninger, og bidrager positivt til arbejdsglæden
 • Ved at benytte automatisk kalkulering fjerner du risikoen for manuelle fejl og kan derfor få mere eksakte data, så du kan sikre de korrekte avancer på dine varer

Kunne du tænke dig at høre mere om Datacon Priskalkulation?

Se hele artiklen her.

Mere fra Datacon A/S

Datacon A/S

www.datacon.dk

Datacon er en dansk ERP-partner, som udvikler løsninger der giver overblik og øget værdi for din virksomhed. Og det er ikke bare tomme ord. Det er et løfte, vi har levet op til siden 1987. Vi er Microsoft Gold Partner, hvilket repræsenterer det højeste kompetenceniveau og ekspertise på Microsofts teknologier. Partnerskabet er endvidere et udtr…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere