SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

Et ERP-system integrerer og automatiserer forskellige forretningsprocesser - herunder finans, HR, lagerstyring, salg og indkøb. Det giver mulighed for at styre ressourcerne mere effektivt og strømline arbejdsgange, hvilket forbedrer effektiviteten, produktiviteten og konkurrenceevnen. I denne podcast udveksler fagfolk erfaringer om beslutningsprocessen til ERP, og hvad der kendetegner det gode ERP-projekt.

Fra venstre er det Thomas Frantsen, Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft. Foto: Horisont Gruppen/Bredana Axcite

24.05.2024

SCM.dk

Podcastværterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcastudstyret med til Bredana Axcite og produceret en podcast sammen med COO, Head of Operations, Thomas Frantsen over temaet ”Det gode ERP-projekt”. Podcasten er sponseret af Bredana Axcite.

Sikkerhed er højt på ledelsesagendaen
”Vi kan godt mærke, at sikkerhed fylder mere og mere hos vores kunder, og måske begynder det i virkeligheden også at fylde meget mere, om leverandørerne også har styr på sikkerheden” siger COO Thomas Frantsen, Bredana Axcite. Også emner som compliance og et større fokus på lokal sourcing fylder godt. ”Der er jo nogle helt store geopolitiske tendenser i forhold til f.eks. at få noget produceret i Kina lige nu, og vi kan godt mærke, og at man i hvert fald som minimum har flere heste at spille på” siger Thomas Frantsen. Mange leverandører er dog stadig afhængige af leverancer fra Fjernøsten, herunder Kina.

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Vigtigt med Business casen
”Vi skal kunne dokumentere, at der er noget at hente for forretningen. Det kan være bedre forecasting, bedre disponering, bedre styr på master data, eller mere automatiserede processer, fordi mere bliver digitaliseret. I vores pitch bruger vi business casen til at forklare, hvorfor virksomhederne skal opgradere til en ny version. De får bedre styr på leveringsevnen og lagrene. De får skabt noget transparens. De sikrer, at der arbejdes med et ordentligt datagrundlag, så de kan sikre, at der tjenes penge på det, der faktisk produceres. Og hvis man kommer fra nogle af de ældre ERP-systemer, så er der en tendens til, at der også bruges en lang række Excel-ark, som gør, at styringen ikke er realtidsbaseret. Ja, det er forretning. Det er jo ligesom at lave en stor investering i et fabriksområde. ERP-systemet har mange daglige brugere fra forskellige funktioner, så det er et super kritisk system. Derfor skal man også tage det dybt alvorligt som ledelse. Man skal passe på med at sige, at det lige er noget for IT eller økonomi at klare. Det er vigtigt med forankring i topledelsen, og at der er fokus på at gøre forretningen bedre” siger Thomas Frantsen.

Deltagere i podcasten

  • COO, Head of Operations, Thomas Frantsen, Bredana Axcite
  • Podcastværter: Professor Jan Stentoft, Institut for Erhverv og Bæredygtighed, Syddansk Universitet, og 
  • Freelancekommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær.

Podcasten er frit tilgængelig for alle med en smartphone gennem podcast-apps som Apple Podcasts, Google Podcasts og Pocket Casts.

Demand Driven MRP
Demand Driven Material Requirements Planning (DDMRP) er en ny tilgang til styring af materialebehov, som har fokus på at synkronisere processer i forsyningskæderne med den faktiske kundeefterspørgsel. DDMRP adskiller sig fra en traditionel MRP ved at bruge dynamiske bufferlagerstyringsmetoder, der justerer sig baseret på variationer i efterspørgsel og lead-time. Flowet af materialer prioriteres gennem forsyningskæden med opmærksomhed på at forbedre gennemløbstider, da det sikres, at materialer er tilgængelige, når det er nødvendigt. Dette er baseret på efterspørgselssignaler. En sådan tilgang kan give virksomheder større fleksibilitet og effektivitet i forsyningskæden, samtidig med at det kan reducere overskydende lagerbeholdninger og unødvendig kompleksitet. ”Demand driven MRP er meget mere dynamisk og fremadskuende. Det er et godt alternativ til at køre den gamle klassiske model. Og så er den mere visuelt baseret, hvilket kan være mere intuitivt for brugerne”, forklarer Thomas Frantsen.

Nogle succeskriterier for ERP-projektet
Projektet bør have en klar forretningsmæssig vision og definerede mål, hvilket indebærer at forstå, hvordan ERP-systemet vil bidrage til virksomhedens overordnede strategi og effektivitet. Så ERP-systemet skal tilpasses organisationens strategiske mål og formål. 

”Vi skal kvantificere effekterne; det ser fint ud i PowerPoint, men vi skal kunne måle på det. Hvis man for eksempel har et mål om at blive 10-15% mere effektiv, så er AS-IS meget vigtig. Hvordan er facts om effektiviteten i dag, og hvordan flytter vi det? Derfor laver vi også en fit-gab-analyse som grundlag for business casen”, fortæller Thomas Frantsen. Andre vigtige succeskriterier er at sikre topledelsens opmærksomhed og involvering; at have fokus på effektiv kommunikation og at være bevidst om, at et ERP-projekt er et forretningsprojekt og ikke et rendyrket IT-projekt. 

/Pbh

Relateret indhold

20.12.2024SCM.dk

Kunstig intelligens vil ikke fjerne behovet for medarbejdere

19.12.2024SCM.dk

Virksomheders hardwarehåndtering er fuld af sikkerhedshuller

18.12.2024SCM.dk

Al analyser sparer robotstartup for en halv million i udvikling

17.12.2024SCM.dk

Identitetstyveri kan være en af de største cybersikkerhedstrusler i 2025

11.12.2024SCM.dk

2025 kan byde på tættere integration mellem produktionsteknologi og it

09.12.2024SCM.dk

Cybersikkerhedstiltag giver konkurrencefordele

09.12.2024SCM.dk

Det digitale er godt i gang med at revolutionere forsyningskæden

09.12.2024Columbus

Sponseret

Right to Repair - Revenue Streams

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jagten på at skabe en bedre fremtid

Sådan lyder én af mange spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en helt ny webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Mere sikkerhed - mindre aftryk

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Grundlæggende objektorienteret programmering

Vil du opkvalificere dine evner inden for objektorienteret programmering? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at designe objektorienterede programløsninger for din virksomhed.

Dato

27.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup