06.05.2022  |  Strategi & ledelse

SBTI godkender Postnords klimamål

Det er Postnords ambition at gå forrest inden for bæredygtig logistik blandt andet gennem ved at opnå fossilfri transport i 2030. ”At vores plan om at reducere vores samlede klimaaftryk nu er godkendt af Science Based Targets initiative, er en bekræftelse af, at vi bidrager til den nødvendige klimaomstilling”, siger koncernchef.

Hele transportsektoren er nødt til at gennemgå en gigantisk omstilling for at løse klimakrisen. Med initiativet Green by PostNord vil PostNord vise, at det er muligt at omstille til fossilfri transport i 2030. Ambitionen omfatter de cirka 13.000 køretøjer, Postnord og sine partnere kører med på de nordiske veje, og senest i 2027 skal alle PostNords transporter på "the last mile" være udledningsfri i hele Norden. 

”Vi ser med vores unikke og stærke position i Norden frem til at arbejde sammen med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i en fælles indsats for at fremskynde omstillingen til grønnere logistik. Måske kan vi endda nå vores mål før tiden ved sammen at skabe et økosystem med fremtidens teknologiske løsninger”, siger Annemarie Gardshol, PostNords administrerende direktør og koncernchef. 

Green by PostNord er etableret i partnerskab med aktører både i og uden for transportsektoren for at fremskynde omstillingen. Det betyder, at omstillingen af energisektoren, til produktion af vedvarende energi så hurtigt som muligt, og en fremskyndet udvikling af elkøretøjer og udbygningen af ladeinfrastruktur også er en del af initiativets målsætninger.

Læs også: Nu tager Aarhus Havn fat i sine scope 3-udledninger

En af succesparametrene er, at Postnord og andre aktører tør afprøve teknologiske innovationer og nye samarbejdsformer.  

PostNords plan og målsætninger for klimaomstillingen er nu også blevet evalueret og godkendt af Science Based Targets Initiative.

”Det føles rigtig godt, at vi har en klar og finansieret plan for at nå vores ambitiøse klimamål. At vores plan også er godkendt af Science Based Targets initiative, gør mig særlig stolt af at lede en koncern, der i overensstemmelse med Parisaftalen arbejder for at holde den globale temperaturstigning under 1,5 grader”, siger Annemarie Gardshol og fortsætter:

”Ved at fokusere på reduktion af udledningen, hvor vi både opnår størst effekt og har størst mulighed for at påvirke andre, sikrer vi, at PostNords reduktion af udledningen er i overensstemmelse med Parisaftalens mål”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere