03.01.2022  |  Lager & distribution

Rockwool hopper med på klimavognen og indkøber biogaslastbiler

Isoleringsproducenten Rockwool har en klar ambition om at være med i front, når det gælder den grønne omstilling. Derfor skal to nye biogas-lastbiler skal stå for 20 procent af virksomhedens leverancer til de sjællandske kunder.

Midt i november rullede to nye ROCKWOOL-lastbiler ud på Sjælland. I sig selv ikke noget særsyn hos stenuldsproducenten, der dagligt sender store mængder isoleringsmateriale ud til kunder i hele landet fra de to danske fabrikker. Ikke desto mindre er der noget særligt ved netop disse to lastbiler; i tanken er der nemlig komprimeret biogas.  

Med en daglig kørsel på 6-700 kilometer primært i Københavnsområdet kommer de to køretøjer til at overtage cirka 20 procent af kørslen med isolering ud til ROCKWOOLs mange kunder på Sjælland. De to lastbiler har sagt farvel til at brænde diesel af og kører udelukkende på biogas, som jo reducerer CO2-udledningen betydeligt, og dermed er det endnu et bidrag til ROCKWOOL Nordics’ indsats for lavere CO2 -udledning.  

Test af nye klimavenlige løsninger 

Reduktionen af CO2 fra varetransport er ikke et nyt fokus fra stenuldsproducenten, men derimod et konkret resultat af længere tids arbejde med at skifte til klimavenlige transportløsninger. 

”Vi har længe arbejdet med grøn transport – både i samarbejde med transportører og direkte med de lastvognsproducenter, der er længst fremme på området – og nu har vi besluttet at teste biogasløsningen af”, fortæller Michael Rasmussen, der er logistikdirektør hos ROCKWOOL Nordics. 

Læs også: Transportvirksomhed giver den bio-gas og vinder Temaprisen 2021

Det er ikke kun på vejtransporten, at ROCKWOOL har implementeret biogas som middel til at reducere CO2-udledningen. Også på de to danske fabrikker blev der i starten af 2021 skiftet til biogas i fremstillingen af stenuld. Sammen med løbende energieffektiviseringer har det reduceret ROCKWOOLs danske CO2-udledning med hele 70 procent i 2021 sammenlignet med 1990.  

”Det er en udfordring at finde ud af, hvilken vej pilen peger i forhold til fremtidens klimavenlige løsninger for den tunge transport, men vi tror på, at biogas på nuværende tidspunkt er et anvendeligt alternativ”, fortsætter Michael Rasmussen.  

Et strategisk samarbejde mod en grønnere fremtid 

De to lastbiler drives af Frode Laursen A/S, som i næsten 50 år har været ROCKWOOLs foretrukne samarbejdspartner på transportområdet. Det lange partnerskab har igennem årene også udviklet sig til et strategisk samarbejde, hvor de to virksomheder går sammen om at implementere mere miljørigtige løsninger. 

Læs også: Postnords 16 nye elbiler ruller ud med post på Bornholm

”Som transportør er vi nødt til hele tiden at tænke i alternative drivmidler, både i forhold til her og nu og fremtiden. Der er det en stor fordel at have en kunde, der også har stor fokus på grøn omstilling og ikke mindst er villig til at investere i det sammen med os”, siger Frank Wolf-Jürgensen, som er salgsdirektør hos Frode Laursen A/S. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere