04.08.2021  |  Branchenyt

Rockwell Automation udvider og opkøber Plex Systems

Rockwell Automation opkøber Plex Systems og udvider dermed sine industrielle cloud- softwaretilbud. Plex tilbyder én, multilejer SaaS-produktionsplatform, som kan anvendes i stor skala til både forsyningskæden og kvalitetsstyring i produktion.

Til en værdi af 2,2 milliarder dollars har Rockwell Automation opkøbt softwarevirksomheden Plex Systems og tilføjer dens SaaS-produktionsplatform til sit kundetilbud.

“Dette opkøb vil sætte fart i vores strategi om at realisere The Connected Enterprise, hvilket vil give vores kunder endnu mere værdi for pengene, når de i stigende grad går over til cloud-løsninger for at forbedre deres robusthed, fleksibilitet og bæredygtighed i driften,” siger Blake Moret, som er bestyrelsesformand og CEO af Rockwell Automation, i en pressemeddelelse.

“Ved at kombinere Plex’ banebrydende cloud-teknologi med Rockwell Automations eksisterende softwareportefølje og domæneekspertise øges værdien for kunderne, og skabe flere muligheder for at markedsvindende produkter og tilbud. Opkøbet vil også accelerere væksten i vores softwareomsætning og styrke vores faste løbende årlige omsætning”, tilføjer han.

Læs også: Nyt samarbejde vil forenkle robotintegration for producenter

Plex vil blive del af Rockwells Software and Control-driftssegment, som leverer førende hardware- og softwaretilbud til design, drift og vedligeholdelse af produktionsautomatiserings- og administrationssystemer.

Derudover er et resultat af opkøbet, at Rockwell Automation kan byde velkommen til mere end 500 meget dedikerede nye medarbejdere. “Plex har altid været mere end en virksomhed”, udtaler Bill Berutti, CEO af Plex, og fortsætter:

“Vi har være førende i bevægelsen frem mod intelligent produktion og en betroet partner til mere end 700 virksomheder i hele verden. Ved at alliere os med Rockwell Automation giver vi vores kunder, partnere og ansatte en fantastisk mulighed, når vi udvider vores rækkevidde og accelererer vores mission om at føre produktion op i clouden.” 

Opkøbet vil blive finansieret af en kombination af kontant køb og kortsigtet og langsigtet gæld. Opkøbet, med forbehold for sædvanlige afslutningsbetingelser og afslutning af lovgivningsmæssig gennemgang, forventes at være afsluttet i Rockwells fjerde regnskabskvartal. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere